Fonecta ja Leiki yhteistyöhön: tekoäly avuksi mainonnan reaaliaikaiseen kohdentamiseen

Markkinoinnin palvelutalo Fonecta ja teknologiayhtiö Leiki ovat aloittaneet yhteistyön, joka tuo Leikin semanttisen tekoälyn osaksi Fonectan markkinoinnin kohdentamispalveluita. Fonectan yritysasiakkaat ja mediatoimistot saavat käyttöönsä reaaliaikaisen tiedon verkkokäyttäjän kiinnostuksen kohteista ja ostoaikeista. Tiedon avulla ohjelmallista mainontaa voidaan kohdentaa entistä monipuolisemmin.

”Leikin semanttinen tekoäly analysoi verkkokäyttäjän kiinnostuksen kohteita ja tunnistaa ostoaikeen. Tällainen dynaaminen kohdentaminen auttaa rakentamaan yhä täsmällisempiä markkinoinnin kohdeyleisöjä ja tavoittamaan heidät oikeaan aikaan”, kertoo ohjelmallisesta datasta Fonectalla vastaava Ville Häkkinen. ”Fonectan asiakkaille se tarkoittaa, että he saavat entistä monipuolisempaa ja tarkempaa tietoa kohderyhmiensä käyttäytymisestä mainontansa tueksi.”

Fonecta yhdistää reaaliaikaisen verkkokäyttäytymisen niin sanottuun kovadataan eli kirjautumiseen perustuvaan dataan. Vastaavaa dataa ei markkinoilla ole.

Leikin myyntijohtaja Aki Snellmanin mukaan datan ja kontekstuaalisen kohdentamisen hyödyntäminen digitaalisessa markkinoinnissa on yksi tämän vuoden isoimmista trendeistä. ”Meille Fonectan omat mediat, kuten Fonecta.fi ja Finder, tarjoavat mahdollisuuden rakentaa yhdessä kaupallisesti merkittäviä yleisösegmenttejä etenkin b-to-b-mainostajille. On hienoa aloittaa yhteistyö Fonectan kanssa.”

Fonectan yritysasiakkaat saavat uuden datan käyttöönsä osana ohjelmallisen mainonnan palvelua. Data on ostettavissa myös suoraan ohjelmallisen ostamisen järjestelmistä.

Lisätietoja

Ville Häkkinen

Head of Programmatic data, Fonecta
050 381 1230
ville.hakkinen@fonecta.com
Aki Snellman
Myyntijohtaja, Leiki
0400 22 88 39
aki.snellman@leiki.com
Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

Leiki Oy tarjoaa semanttiseen tekoälyyn perustuvia markkinointiteknologian ratkaisuja mediayhtiöille ja mainostajille. Leikin ohjelmistoalustan ytimessä on yli 200 000 aihetta sisältävä, luonnollista kieltä ymmärtävä ontologia, jolla voi analysoida tekstiä sekä käyttäjien kiinnostuksen kohteita, suositella sisältöjä ja luoda ohjelmallisen mainonnan yleisöjä. Leikin omistaa johtava digitaalisen markkinoinnin mittaus- ja analytiikkayritys DoubleVerify.


0