Kotisivut (RCMS)

Palvelun käyttöönotto ja hallinnointi

Fonectan asiantuntijat pystyttävät kotisivut puolestasi. Sinulle  ilmoitetaan sähköpostitse, kun kotisivut ovat valmiina esikatseltavaksi. Tämän jälkeen kotisivuihin tehdään vielä muutokset toiveittesi  mukaisesti.

Kotisivujen julkaisun jälkeen vastaat itse sivuston muutoksista, päivittämisestä ja seurannasta.

Voit myös ostaa eri suuruisia palvelupaketteja, jolloin Fonectan asiantuntijat tekevät toivomasi muutokset ja päivitykset sivustolle.

0. Julkaisujärjestelmään kirjautuminen

Kirjaudu julkaisujärjestelmään osoitteessa www.yrityskotisivut.fi

Syötä kenttiin sivustosi julkaisuviestissä saamasi salasana ja käyttäjätunnus ja kirjaudu sisään.

Mikäli kirjautuminen tuottaa ongelmia, voit aina pyytää meiltä apua.

Uuden salasanan saat painamalla Unohtuiko Salasana?-linkkiä kirjautumissivulla. Uusi salasana lähetetään käyttäjätunnuksena toimivaan sähköpostiisi.

Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.

1. Julkaisujärjestelmän Aloitus -näkymä

Julkaisujärjestelmän aloitusnäkymässä näet perustietoja sivustosta.

Aloitusnäkymä

Mikäli yritykselläsi on useammat kotisivut samoilla tunnuksilla, valitse luettelosta se sivusto, jota haluat muokata klikkaamalla sivuston nimeä. Vihreässä tilassa oleva sivusto on julkaistu ja keltainen on esikatselutilassa.

2. Sivujen muokkaus

2.1 Uuden sivun lisääminen
2.2 Sivun poisto ja sulkeminen
2.3 Sivun piilotus
2.4 Sivujen järjestyksen muuttaminen
2.5 Metatiedot

Sivujen päivitys -osiosta näet kaikki kotisivujesi yksittäiset sivut. Mahdolliset alasivut saat esille plusmerkistä ja kieliversiot oikeassa yläkulmassa olevan kielivalikon alta.

Sivujen päivitys

2.1 Uuden sivun lisääminen

Paina vasemmassa yläreunassa näkyvää Lisää uusi sivu -painiketta. Syötä avautuvaan ikkunaan sivun nimi ja anna sivulle järjestysnumero, joka määrittää sivun sijainnin navigaatiossa.

Valitse lopuksi tippuvalikosta haluamasi taso navigaatiossa. Päätaso on tarkoitettu  päänavigaation sivuille. Tarvittaessa voit valita haluamasi pääsivun, jonka alle uusi sivu tulee. Esimerkiksi Palvelut-sivun alasivuksi  voidaan valita Saunaremontit.

2.2 Sivun poisto ja sulkeminen

Jos haluat sulkea sivun, valitse kyseinen sivu luettelosta. Sivun oikealla puolella on kolme välilehteä: Sisältö, Asetukset ja Metatiedot. Valitse Asetukset-välilehti ja muuta näkyvyydeksi Suljettu. Paina vielä oikeasta yläkulmasta Julkaise sivu.

Sivun poistaminen on lopullista! Jos poistat jonkin kotisivujesi sivuista varmistuskysymyksen jälkeen, sivu poistuu kokonaan järjestelmästä eikä sitä pysty enää palauttamaan. Siksi suosittelemme sivun poistamista käytöstä valitsemalla näkyvyydeksi Suljettu sivun Asetukset-välilehdeltä.

2.3 Sivun piilotus

Sivun voi myös piilottaa, jolloin se on edelleen käytettävissä suorasta linkistä, mutta se ei näy sivuston navigaatiossa. Sivun oikealla puolella on kolme välilehteä: Sisältö, Asetukset ja Metatiedot. Valitse Asetukset-välilehti ja muuta näkyvyydeksi Piilotettu. Paina vielä oikeasta yläkulmasta Julkaise sivu.

Sivun piilotus

2.4 sivujen järjestyksen muuttaminen

Sivujen järjestysnumerot näet valitsemalla vasemmasta palstasta Sivujen päivitys. Samalla järjestysnumerolla olevat sivut näkyvät navigaatiossa aakkosjärjestyksessä. Sivujen järjestystä muutetaan yksittäisen sivun asetuksista.

Valitse haluamasi sivu Sivujen päivityksen sivulistauksesta. Sivun oikealla puolella on kolme välilehteä: Sisältö, Asetukset ja Metatiedot. Valitse Asetukset-välilehti ja muuta Järjestys-kohdasta numeroa haluamaksesi. Paina vielä oikeasta yläkulmasta Julkaise sivu.

Sivujen järjestyksen muuttaminen

2.5 Metatiedot

Copywriter on kirjoittanut jokaiselle välilehdelle metatiedot, joilla parannetaan sivuston hakukonenäkyvyyttä. Jos muokkaat kotisivujesi metatietoja itse, emme ota vastuuta Google-näkyvyyden heikentymisestä.

Metatiedot ovat varsinaisella tuotesivullasi näkymättömiä tietoja, joiden tarkoitus on kertoa hakukoneille sivusi sisällöstä. Alla on muutama ohjenuora hyvään Google-näkyvyyteen.

Otsikon pituudeksi suositellaan alle 65 merkkiä. Kerro otsikossa vain oleelliset asiat. Jos sivu käsittelee esimerkiksi raakalautaa ja toimit Kuopiossa, sopiva otsikko voisi olla ”Raakalaudat Kuopiossa”.

Kuvaukseen kannattaa kirjoittaa tekstiä, joka kannustaa hakukoneen käyttäjää tulemaan sivullesi. Ole siis myyvä, mutta pidä tekstin pituus alle 156 merkissä. Kuvauksessa
kannattaa käyttää sanoja, jotka voisivat sisältyä asiakkaasi hakuun.

Jätä avainsanat täyttämättä. Huonoista ja liiallisista avainsanoista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Metatiedot eivät suoraan tuo kävijöitä sivuillesi. Sen sijaan ne mahdollistavat sen, että kotisivuihisi ja tuotteisiisi kohdistuu mahdollisimman paljon hyviä hakuja. Sivujesi näkyminen hakutuloksissa johtaa taas lisääntyneeseen kävijämäärään sivullasi.

3.1. Bannerikuvien vaihto

Sivustolle tuotavien uusien vaihtuvien bannerikuvien olisi hyvä olla samankokoisia kuin aiemmat bannerikuvat, ettei bannerin korkeus pompi kuvan mukaan. Jos vaihdat kaikki bannerikuvat uusiin, voit valita itse uuden korkeuden. Kaikkien kuvien olisi kuitenkin hyvä olla keskenään samankokoisia.

Mikäli bannerikuva on koko sivun levyinen, olisi kuvan leveyden hyvä olla vähintään 1900 pikseliä. Näin kuva on mahdollisimman hyvälaatuinen isoilla näytöillä.

3.1.1 Staattinen bannerikuva

Staattisen bannerikuvan vaihto onnistuu Bannerikuva-osion kautta.
Staattinen banneri

Oikeassa ylänurkassa näet kaikki sivuston tiedostonhallinnan banners-kansioon ladatut bannerikuvat. Isona alla näkyvä kuva on sivun nykyinen kuva. Klikkaa ylänurkan pienistä bannerikuvista sitä, jonka haluat näkyviin nykyisen bannerikuvan tilalle.

Mikäli vaihdettavaa kuvaa ei ole vielä ladattu banners-kansioon, sen vaihtaminen onnistuu näin:

 • Klikkaa Tuo uusi kuva -tekstin alla näkyvää painiketta. Painikkeessa lukee selaimesta riippuen joko Choose File tai Browse.
 • Valitse haluamasi kuva tietokoneeltasi. Kuvan osoite tulee näkyviin kenttään painikkeen viereen.
 • Klikkaa Lähetä banneri -painiketta.
 • Uusi bannerikuva tulee nyt näkyviin oikean ylänurkan pikkukuviin. Klikkaa tuomaasi kuvaa, jolloin kuva muuttuu alla olevan ison kuvan tilalle.
 • Julkaise sivu painamalla Julkaise sivu -nappia ja tarkista, miltä bannerikuva näyttää julkisella puolella.

Mikäli bannerikuvan päällä tai alla on näkyvissä bannerikuvaan liittyvää tekstiä, sen vaihtaminen onnistuu alimpana näkyvän Bannerin teksti -editorin kautta.

3.1.2 Slideri eli vaihtuva bannerikuva (JSBannerResponsiveSlides)

Sliderin eli vaihtuvan bannerikuvan vaihto onnistuu JSBannerResponsiveSlides-osion kautta.

Slider

Jos bannerin päällä on näkyvissä slogan, sen vaihtaminen onnistuu muuttamalla ylimpänä näkyvän Otsikko-kentän tekstiä.

Alla on lueteltu bannerin asetukset, joita voit halutessasi muuttaa:

 • Navigointi kuvien numerolla: Kuvan päällä näkyy kuvien määrää vastaava määrä pieniä palloja, joista kuvia voi selata. Jos kentässä on ruksi, pallot ovat näkyvissä bannerin päällä.
 • Navigointi eteen- ja taakse-napeilla: Kuvan päällä näkyy nuolet, joilla kuvia voi selata. Jos kentässä on ruksi, nuolet ovat näkyvissä bannerin päällä.
 • Kuvien vaihtuminen sattumanvaraisessa järjestyksessä: Jos kentässä on ruksi, kuvat vaihtuvat sattumanvaraisessa järjestyksessä eivätkä noudata alla määritettyä järjestystä.
 • Kuvakierto pysähtyy, kun hiiren vie kuvan päälle: Jos kentässä on ruksi, kuvat eivät vaihdu, jos kursori on julkisella puolella kuvan päällä.
 • Kuvan esitysaika (ms): Aika, jonka yksittäinen bannerikuva on näkyvissä. Määritetään millisekunteina.
 • Kuvan vaihdon kesto (ms): Aika, jonka kuvien välinen häivytys kestää. Määritetään millisekunteina.

Kuvien vaihto ja uusien kuvien tuominen onnistuvat Galleriakohteet -kohdassa.

 • Galleriakohteet-otsikon alla näet vaihtuvan bannerin kaikki kuvat listattuna samassa järjestyksessä kuin ne ovat sivustolla.
 • Mikäli haluat korvata olemassa olevan bannerikuvan uudella kuvalla, klikkaa vaihdettavan kuvakohteen päällä olevaa Selaa palvelinta - Valitse haluttu uusi kuva tiedostonhallinasta.
 • Mikäli haluat tuoda uuden kuvan olemassa olevien kuvien lisäksi, se onnistuu kuvakohteiden alla olevalla Lisää galleriakohde - Kun olet klikannut painiketta, galleriakohteisiin tulee näkyviin uusi kuvakohde. Kikkaa uuden kuvakohteen päällä olevaa Selaa palvelinta -painiketta. Valitse haluttu uusi kuva tiedostonhallinasta.
 • Mikäli haluat lisätä useita bannerikuvia kerralla, se onnistuu kuvakohteiden alla olevalla Tuo galleriakohteita -painikkeella.
  • Jos haluat lisätä kokonaisen kansion banneriin, valitse kuvat sisältävä kansio ja paina Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat banneriin.
  • Jos haluat valita useamman kuvan, tuplaklikkaa hiirellä banners-kansiota, jolloin pääset kyseisen kansion sisälle. Rastita halutut kuvat ja paina vielä Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat banneriin.
 • Kuvien poistaminen onnistuu Poista kohde -painikkeella.
 • Kuvien uudelleenjärjestely onnistuu ottamalla hiirellä kiinni neljään suuntaan osoittavasta nuoli-painikkeesta ja raahaamalla kuvakohde joko ylemmäs tai alemmas.
 • Julkaise sivu painamalla Julkaise sivu -nappia ja tarkista, miltä banneri näyttää julkisella puolella.

3.1.3 Slideri sloganilla (JS-Banneri (GalleriaIO))

Vaihtuvalla tekstillä tai sloganilla varustettujen vaihtuvien bannerikuvien vaihto onnistuu JS-Banneri (GalleriaIO) -osiossa.

Banneri sloganilla

Alla on lueteltu bannerin asetukset, joita voit halutessasi muuttaa:

 • Käynnistä banneri automaattisesti: Jos kentässä on ruksi, banneri vaihtaa kuvia automaattisesti.
 • Pause onMouseOverilla: Jos kentässä on ruksi, kuvat eivät vaihdu kursorin ollessa kuvan päällä julkaistulla sivustollasi.
 • Näytä sivutus: Voit valita, näkyykö bannerissa tai sen alla listaus kaikista bannerikuvista tekstin, numeron tai kuvan muodossa. Tämä ominaisuus on yleensä oletuksena kokonaan piilossa.
 • Näytä Seuraava- ja Edellinen-painikkeet: Voit valita, näytetäänkö bannerin reunoissa nuolet tai teksti, joilla kuvia voi selata. Jos valitset tekstin, saat näkyviin 2 lisäkenttää, joihin voit syöttää haluamasi painiketekstit.
 • Leveys (px): Bannerin leveys. Lisätyn arvon tulisi vastata bannerikuvan todellista korkeutta, jotta kuva ei veny leveyssuunnassa.
 • Korkeus (px): Bannerin korkeus. Lisätyn arvon tulisi vastata bannerikuvan todellista korkeutta, jotta kuva ei veny korkeussuunnassa.
 • Easing: Määrittää siirtymäefektin sulavuuden, eli säilyykö efektin nopeus samana vai vaihteleeko sen nopeus. Valittavana on 5 erilaista vaihtoehtoa.
 • Siirtymäefekti: Voit valita, millaisella efektillä kuvat vaihtuvat. Valittavana on 5 erilaista vaihtoehtoa.
 • Siirtymänopeus (s): Aika, jonka yksittäinen bannerikuva on näkyvissä. Määritetään sekunteina.
 • Vaihtoväli (s): Aika, jonka kuvien välinen häivytys kestää. Määritetään sekunteina.
 • Kuvan rajaus: Jos kuva on suurempi kuin yllä määritetty leveys tai korkeus, kuvan voi määrittää rajautumaan korkeus- tai leveyssuunnassa.

Kuvien vaihto ja uusien kuvien tuominen onnistuu Bannerikohteet-kohdassa.

 • Bannerikohteet-otsikon alla näet listattuna vaihtuvan bannerin kaikki kuvat samassa järjestyksessä kuin ne ovat sivustolla.
 • Mikäli haluat korvata olemassa olevan bannerikuvan uudella kuvalla, klikkaa vaihdettavan kuvakohteen päällä olevaa Selaa palvelinta - Valitse haluttu uusi kuva tiedostonhallinasta.
 • Mikäli haluat tuoda uuden kuvan olemassa olevien kuvien lisäksi, se onnistuu kuvakohteiden alla olevalla Lisää bannerikohde - Kun olet klikannut painiketta, galleriakohteisiin tulee näkyviin uusi kuvakohde. Kikkaa uuden kuvakohteen päällä olevaa Selaa palvelinta -painiketta. Valitse haluttu uusi kuva tiedostonhallinasta.
 • Mikäli haluat lisätä useita bannerikuvia kerralla, se onnistuu kuvakohteiden alla olevalla Tuo bannerikohteita -painikkeella.
  • Jos haluat lisätä kokonaisen kansion banneriin, valitse kuvat sisältävä kansio ja paina Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat banneriin.
  • Jos haluat valita useamman kuvan, tuplaklikkaa hiirellä banners-kansiota, jolloin pääset kyseisen kansion sisälle. Rastita halutut kuvat ja paina vielä Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat banneriin.
 • Kuvien poistaminen onnistuu Poista kohde -painikkeella.
 • Kuvien uudelleenjärjestely onnistuu ottamalla hiirellä kiinni neljään suuntaan osoittavasta nuoli-painikkeesta ja raahaamalla kuvakohde joko ylemmäs tai alemmas.
 • Julkaise sivu painamalla Julkaise sivu -nappia ja tarkista, miltä banneri näyttää julkisella puolella.

Teksti vaihto onnistuu Bannerikohteiden Kohteen tiedot -kohdassa.

 • Otsikko: Julkaistulla sivustolla ylimpänä ja isoimpana näkyvä teksti.
 • Teksti: Julkaistulla sivustolla otsikon alla näkyvä, yleensä pidempi kuvausteksti.
 • Linkin osoite: Julkaistulla sivustolla otsikon ja tekstin alla näkyvän painikkeen linkki, eli minne painike ohjaa klikattaessa.
 • Linkin teksti: Julkaistulla sivustolla otsikon ja tekstin alla näkyvän painikkeen teksti.

3.2 Taustakuvan vaihto

Jos haluat vaihtaa taustakuvan, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com, niin me teemme kuvanvaihdon puolestasi.

3.3 Muita ulkoasun muutostoiveta

Jos haluat tehdä muutoksia sivuston ulkoasuun, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com. Ulkoasumuutoksen hinta riippuu muutoksen suuruudesta.

4.1 Tekstin lisääminen

Tekstin lisäys

Valitse muokattava sivu napsauttamalla sen nimeä. Voit muokata sivujen tekstiä julkaisujärjestelmän editorilla. Sivuilla oleva teksti on useimmiten joko Pääalueella tai Lisäalueella. Sivuston rakenteesta johtuen eri sivuilla voi olla myös muita erinimisiä tekstialueita. Sisällöt saat näkyviin painamalla alueen nimeä.

Voit kirjoittaa tekstiä suoraan tekstikenttään. Sisältö näyttää muokattaessa hyvin samalta kuin itse lopputulos.

Word-tuonti

Jos tuot tekstiä suoraan esim. Word-tiedostosta, käytä aina tekstimuotoilut poistavaa Liitä tekstinä -painiketta. Näin lisäämäsi teksti näyttää sivustolle luodun ulkonäön mukaiselta.ere

Muotoilu

Muotoilu -kohdasta näet, onko valitsemasi tekstikohta Otsikko vai Normaali teksti. Voit vaihtaa muotoilua maalaamalla hiirellä tekstialueen ja valitsemalla haluamasi muotoilun.

Tallenna

Muutosten jälkeen paina Tallenna vedos-painiketta ja esikatsele tekemiäsi muutoksia Esikatsele-painikkeella. Tässä vaiheessa voit vielä kumota muutokset painamalla Kumoa- painiketta. Kun olet tyytyväinen muutoksiin, julkaise sivu näkyviin painamalla Julkaise sivu-painiketta ja tarkastele julkaistua sivua painamalla Avaa julkaistu sivu-painiketta.

4.2 Linkin Lisääminen

Linkki

Kun haluat tehdä linkin toiselle sivulle, valitse teksti tai kuva, johon haluat lisätä linkin.

Linkin lisääminen

Painamalla Lisää linkki/muokkaa linkkiä -painiketta aukeaa Linkin tiedot-välilehti, josta voit valita linkkityypin:

 • Sisäinen linkki lisää linkin oman sivustosi toiselle sivulle. Valitse avautuvasta valikosta haluamasi sivu ja paina OK, niin linkki on valmis.
 • Osoitelinkki luo linkin toiselle nettisivustolle. Kirjoita tai liitä haluamasi sivun www-osoite osoitekenttään ja paina OK. Kohde-välilehdeltä voit määrittää, aukeaako linkki samassa vai uudessa selainikkunassa.
 • Osoitelinkillä voit tehdä linkkejä myös PDF- tai Word-tiedostoihin. Paina Selaa palvelinta -painiketta, toimi samoin kuin käyttäessäsi tiedostonhallintaa ja etsi oikea tiedosto. Saat valittua linkitettävän tiedoston kaksoisklikkaamalla sitä tiedostonhallinnassa.
 • Sähköpostilinkin avulla asiakkaasi voi jättää helposti sähköpostiviestin. Aihetta tai viestin aloitusta ei ole pakko kirjoittaa, mutta sähköpostilinkissä on aina oltava vastaanottajana yrityksesi toimiva sähköpostiosoite. Muista aina tarkistaa linkin toiminta testaamalla.
 • Ankkurilinkkiä käytetään, kun haluat siirtyä samalla pitkällä välilehdellä ylös ja alas, esimerkiksi listauksesta väliotsikoihin. Ankkuri-toiminto laitetaan aina siihen kohtaan, johon haluat ankkurilinkin vievän.
  • LISÄÄ ANKKURI/MUOKKAA ANKKURIA
   Ankkurilinkki tarkoittaa linkkiä, joka vie saman sivun sisällä paikasta toiseen. Valitse haluamasi teksti, jonne haluat ohjata, esimerkiksi sivun alaosan väliotsikko. Klikkaa Lippu-painiketta ja kirjoita näyttöön tulevaan kenttään ankkurin nimi ja paina OK. Nyt olet luonut ankkurin ja voit luoda esim. sivun yläosaan ankkurilinkin.
 • Työkalupainikerivin Poista linkki -painikkeella poistat sivuilla jo olevan linkin.

Kohde-välilehdellä voit valita, haluatko linkin aukeavan samassa, vai uudessa selaimen ikkunassa. Kohde-välilehti tulee näkyviin vain, kun linkkityyppinä on Osoite.

Jos haluat puhelinlinkin sivuillesi, ole yhteydessä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.

4.3 Kuvan lisääminen

Kuva
 • Kun haluat lisätä sivulle kuvan, vie hiiren osoitin haluttuun sisältökentän kohtaan ja klikkaa hiiren vasenta painiketta, jolloin kursori alkaa vilkkua.
 • Paina tämän jälkeen sisältökentän yläreunassa näkyvää Kuva-painiketta.
 • Kuvan ominaisuudet -näkymän Selaa palvelinta -painikkeella pystyt etsimään tiedostonhallinnassa olevia kuvia ja lisäämään niitä kotisivuillesi.
 • Jos haluamasi kuva ei näy aukeavassa tiedostonhallinnassa (esim. pictures- tai images-kansiossa), paina seuraavaksi Tuo tiedostoja -painiketta. Nyt voit etsiä kuvan tietokoneeltasi ja lisätä sen painamalla Open/Avaa-painiketta. Lisätietoja tiedostonhallinnan käyttämisestä voit lukea täältä.
 • Kun haluamasi kuva näkyy tiedostonhallinnassa, valitse kuva tuplaklikkaamalla sitä. Osoite -kohdassa lukee nyt kuvan sijainti palvelimella, ja kuva näkyy esikatseluikkunassa.
 • Voit tarvittaessa pienentää kuvan korkeutta ja leveyttä tai tehdä sen ympärille kehyksen. Voit myös kohdistaa kuvan sekä vasempaan että oikeaan reunaan tai keskelle sivua. Kuva löytyy myös hakukoneista Vaihtoehtoinen teksti -kohtaan kirjoitettavan tekstin avulla.
 • Kun olet täyttänyt tarvittavat kentät, hyväksy painamalla OK -painiketta. Tämän jälkeen järjestelmä lisää kuvan alussa valittuun kohtaan. Muista tallentaa vedos ja esikatsella, miltä kuva näyttää sivuilla ennen varsinaista julkaisua. Muistathan lopuksi myös julkaista.
Kuvan ominaisuudet

Kun valitset kuvia kotisivuillesi, kiinnitä huomiota kuvien laatuun ja kokoon. Kotisivuille sopiva kuva on mitoiltaan maksimissaan 800 px (pikseliä) leveä tai korkea ja kuvakooltaan muutaman megan (MB) luokkaa.

4.3.1 kuvan lisääminen galleriaa

Kuvagalleriassa voit esitellä paljon kuvia erillisessä galleriatoiminnossa. Jos sivuillasi ei ole kuvagalleriaa, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun.
Käytössämme on kaksi toimintatavoiltaan erilaista galleriaa, joilla on vielä useampia erilaisia ulkonäkömahdollisuuksia.

Galleria

4.3.1.1  uudempi galleria

Uudemmassa kuvagalleriassa kuva sijaitsee yleensä mustan laatikon sisällä tai yksittäisinä kuvina, ja siihen kuuluvat diaesitys sekä kuvien selaamismahdollisuus.

Kun haluat lisätä kuvagalleriaan kuvia, mene kuvagallerian sivulle ja valitse Kuvagalleria (GalleriaIO) -painike. Painikkeesta avautuu Asetukset-näkymä, mutta älä tee muutoksia asetuksiin.

Asetusten alapuolella näet Galleriakohteet eli kuvagalleriassa jo olevat kuvat. Kuvagalleriassa voit vaihtaa kuvien järjestystä oikean yläreunan nuolisymbolilla raahaamalla kuvaa haluamaasi kohtaan.

Voit poistaa kuvan galleriasta painamalla alareunan Poista kohde -tekstiä.

4.3.1.1.1  Yhden kuvan lisääminen kuvagalleriaan

 • Valitse vasemmasta alareunasta Lisää galleriakohde.
 • Paina Selaa palvelinta, jolloin tiedostonhallinta aukeaa erilliseen ikkunaan. Tuplaklikkaa hiirellä kuvagalleria-kansiota, jolloin pääset kyseisen kuvakansion sisälle.
 • Valitse alareunasta Tuo tiedostoja -painike ja etsi koneeltasi galleriaan lisättävä kuva. Tuo kuva tiedostonhallintaan painamalla Open/Avaa -painiketta.
 • Kun kuva on tiedostonhallinnassa, valitse kuva niin, että näet kuvan oikeassa yläreunassa ja paina Valitse, jolloin kuvan osoite ja nimi ilmestyvät galleriakohteisiin.
 • Muista tallentaa vedos ja esikatsele muutokset ennen julkaisua. Muista myös julkaista sivu, kun olet saanut kuvagallerian muutokset tehtyä.

4.3.1.1.2 Useamman kuvan lisääminen

 • Kokonaisen kansion sisällön tuominen onnistuu vasemman alareunan Tuo galleriakohteita -kohdasta, jolloin tiedostonhallinta aukeaa erilliseen ikkunaan.
 • Jos haluat lisätä kokonaisen kansion kuvagalleriaan, valitse kuvat sisältävä kansio ja paina Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat galleriaan.
 • Jos haluat valita useamman kuvan, tuplaklikkaa hiirellä kuvagalleria-kansiota, jolloin pääset kyseisen kuvakansion sisälle. Rastita halutut kuvat ja paina vielä Valitse-nappulaa, jolloin julkaisujärjestelmä lisää kuvat galleriaan.
 • Muista tallentaa vedos ja esikatsele muutokset ennen julkaisua. Muista myös julkaista sivu, kun olet saanut kuvagallerian muutokset tehtyä.

4.3.1.2 Vanhempi kuvagalleria

Kotisivuillasi voi olla käytössä myös vanhempi kuvagalleria, jossa kuvat sijaitsevat yksittäisinä kuvina ja jonka päivittäminen on nopeaa.
Etsi tiedostonhallinnasta kansio, joka on nimeltään joko Kuvagalleria tai Galleria. Tämä kansio on suoraan yhteydessä kuvagalleriaan. Kun siis lisäät kansioon kuvia tai poistat niitä, muutokset päivittyvät suoraan kuvagalleriaan.

5. sertifikaatti- ja yhteistyökumppani­logojen lisäys

Mikä sivustollasi on näkyvissä sertifikaatteja tai yhteistyökumppanien logoja, muttet löydä alla mainittua Yhteistyökumppanit/Sertifikaatti-painiketta julkaisujärjestelmästä, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com, niin laitamme osion näkyviin sinulle.

Jos sivustollasi on näkyvissä sertifikaatteja tai yhteistyökumppanien logoja, niiden päivitys onnistuu Yhteistyökumppanit/Sertifikaatit-osion kautta.

 • Kun haluat lisätä, vaihtaa tai poistaa sertifikaatteja tai logoja, mene sivulle, jolla ne ovat näkyvissä. Jos logot ovat näkyvissä kaikilla sivuilla, osio on todennäköisesti näkyvissä myös julkaisujärjestelmässä kaikilla sivuilla. Valitse Yhteistyökumppanit-painike, josta avautuu Yhteistyökumppanit-alueen sisältö.
 • Klikkaa sisältökenttä auki. Logot näkyvät julkaisujärjestelmän listassa allekkain. Sivuston julkisella puolella logot on tyylitelty näkymään vierekkäin ilman listamerkkejä.
  • Logon lisäys: Klikkaa haluamasi logon oikealle puolelle hiiren vasemmalla painikkeella. Lisättävä logo tulee klikatun logon jälkeen. Paina näppäimistön Enter-painiketta tehdäksesi uuden listamerkin. Lisää logo kohdan 3.3. (Kuvan lisääminen) ohjeen mukaan. Logo kannattaa tuoda samaan partners-tiedostokansioon kuin aiemmatkin logot.
  • Logon poisto: Valitse poistettava logo hiirellä ja paina näppäimistön Delete-painiketta. Kun logo on kadonnut näkyvistä julkaisujärjestelmästä, vie hiiri tyhjän listamerkin kohdalle ja paina näppäimistönBackspace-painiketta. Jos haluat poistaa useampia peräkkäisiä logoja kerralla, maalaa ne hiirellä ja paina näppäimistön Backspace-painiketta. Tämän jälkeen voit poistaa tyhjät listamerkit.
  • Logon vaihto: Valitse hiirellä logo, jonka haluat vaihtaa ja paina sisältökentän yläreunassa näkyvää Kuva-painiketta. Kuvan ominaisuudet -näkymän Selaa palvelinta -painikkeella pystyt etsimään tiedostonhallinnassa olevia logoja ja vaihtamaan niitä kotisivuillesi.
 • Muista tallentaa vedos ja esikatsele muutokset ennen julkaisua. Muista myös julkaista sivu, kun olet saanut sertifikaatti- ja yhteistyökumppanilogojen muutokset tehtyä.

6. Somekuvakkeiden lisäys

Jos sivustollasi on näkyvissä somekuvakkeita, niiden päivitys onnistuu Some-osion kautta.

 • Kun haluat lisätä, vaihtaa tai poistaa somekuvakkeita, mene sivulle, jolla ne ovat näkyvissä. Jos logot ovat näkyvissä kaikilla sivuilla, osio on todennäköisesti näkyvissä myös julkaisujärjestelmässä kaikilla sivuilla. Valitse Some-painike, josta avautuu Some-alueen sisältö.
 • Klikkaa sisältökenttä auki. Kuvakkeet näkyvät julkaisujärjestelmän listassa allekkain. Sivuston julkisella puolella logot on tyylitelty näkymään vierekkäin ilman listamerkkejä.
  • Kuvakkeen lisäys: Klikkaa haluamasi kuvakkeen oikealle puolelle hiiren vasemmalla painikkeella. Lisättävä kuvake tulee klikatun logon jälkeen. Paina näppäimistön Enter-painiketta tehdäksesi uuden listamerkin. Lisää logo kohdan 3.3. (Kuvan lisääminen) ohjeen mukaan. Tiedostonhallinnan some-kansiosta löydät yleisimmät somekuvakkkeet (Facebook, GooglePlus, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Vimeo ja Youtube). Voit myös tuoda omia kuvakkeitasi ko. kansioon. Muista lisätä kuvakkeeseen myös linkki kohdan 3.2. (Linkin lisääminen) ohjeen mukaan.
  • Kuvakkeen poisto: Valitse poistettava kuvake hiirellä ja paina näppäimistön Delete-painiketta. Kun kuvake on kadonnut näkyvistä julkaisujärjestelmästä, vie hiiri tyhjän listamerkin kohdalle ja paina näppäimistön Backspace-painiketta. Jos haluat poistaa useampia peräkkäisiä kuvakkeita kerralla, maalaa ne hiirellä ja paina näppäimistön Backspace-painiketta. Tämän jälkeen voit poistaa tyhjät listamerkit.
 • Muista tallentaa vedos ja esikatsele muutokset ennen julkaisua. Muista myös julkaista sivu, kun olet saanut sertifikaatti- ja yhteistyökumppanilogojen muutokset tehtyä.

7. pdf:n lisäys

Kun haluat tehdä linkin PDF:ään, valitse teksti tai kuva, johon haluat lisätä linkin. Painamalla Luo linkki/muokkaa linkkiä -painiketta sinulle aukeaa Linkki-näkymä.

 • Valitse linkkityypiksi
 • Jos PDF on ulkoisella sivustolla, lisää PDF:n osoite osoitekenttään ja paina OK. Kohde-välilehdeltä voit määrittää, aukeaako linkki samassa vai uudessa selainikkunassa.
 • Jos PDF on omalla sivustollasi, paina Selaa palvelinta -painiketta. Toimi samoin kuin käyttäessäsi tiedostonhallintaa ja etsi PDF. Voit halutessasi luoda tiedostonhallintaan uuden kansion PDF:iä varten. Saat valittua linkitettävän tiedoston kaksoisklikkaamalla sitä tiedostonhallinnassa. Kun olet valinnut PDF:n, paina OK. Kohde-välilehdeltä voit määrittää, aukeaako linkki samassa vai uudessa selainikkunassa.
 • Jos haluat lisätä PDF-linkillä kuvakkeen, se onnistuu klikkaamalla äsken luomasi PDF-linkin eteen. Klikkaa hymiö -työkalupainiketta. Sinulle aukeaa Lisää hymiö -näkymä, jossa on valmiita kuvakkeita mm. Wordille, Excelille, PowerPointille ja PDF:lle. Valitse punainen PDF-kuvake klikkaamalla sitä.

8. Youtube - videon lisäys

Halutessasi voit lisätä sivustollesi myös Youtube-videon. Jos haluat videon sivuston pää- tai lisäalueelle, voit lisätä sen itse. Avaa Youtubesta haluamasi video ja valitse sen alta Jaa ja sen jälkeen Upota ja kopioi upotuskoodi. Täältä löydät Googlen tarkemmat ohjeen upotuskoodin hakemiseen.

Kopioi saamasi koodi ja valitse sivu, jolle haluat liittää videon. Avaa haluamasi alue, kuten Pääalue, klikkaamalla sitä. Paina tekstieditorista Koodi -nappulaa. Lisää Youtubesta saamasi koodi sisältöalueelle, jonka sisältö näkyy nyt html-muodossa. Kun olet lisännyt koodin, klikkaa Koodi -nappulaa toisen kerran, jolloin pääset takaisin normaalinäkymään.

Video ei näy sivun muokkauksessa, vaan sen tilalla on iso valkoinen alue, jonka keskellä lukee IFRAME. Esikatsele tai Julkaise sivu sekä tarkista videon näkyvyys ja toimivuus sivuston näkyvällä puolella.

Mikäli haluat videon näkyviin muualle (esim. ylä- tai alapalkkiin), ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.

9. Karttapisteen muutos

Sivustolla saattaa olla näkyvissä kartta yrityksesi toimipisteeseen. Jos kartta on jokaisella sivulla, sen muokkaaminen onnistuu myös jokaiselta sivulta. Useimmiten kartta on kuitenkin lisätty vain Yhteystiedot -sivulle.

Valitse Sivuston päivitys -osiosta Yhteystiedot-sivu. Kartan asetukset saat esille painamalla tekstieditorin yläpuolisten toimintopainikkeiden yläpuolella Kartta -painiketta. Jos sivullasi on useita karttoja, ne on voitu nimetä esimerkiksi eri osoitteiden perusteella. Vaihda tarvittaessa osoitetietojasi ja paina Julkaise sivu -painiketta. Mikäli sijainti ei ole tarpeeksi tarkka katuosoitteen perusteella, voit määritellä karttapisteen myös koordinaattien avulla.

Voit käydä tarkistamassa osoitteen koordinaatit sivulla https://www.fonecta.fi/kartat valitsemalla valikosta GPS-koordinaatit.

Mikäli sivustollasi on käytetty Googlen karttaominaisuuksia tai haluat poistaa kartan käytöstä kokonaan, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.

Suosittelemme, että otat ensisijaisesti yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com, jos haluat muutoksia lomakkeeseen. Jos muokkaat lomaketta itse, Fonecta ei ota vastuuta lomakkeen hajoamisesta. Korjaamme näissä tapauksissa lomakkeen puolestasi tuntihinnalla.

10.1 Lomakkeen vastaanottajan vaihto

Lomake
 • Mene sivulle, jolla lomake on, ja avaa sivun Lomake-osio. Jos lomake on näkyvissä kaikilla sivuilla, et todennäköisesti pääse siihen itse käsiksi. Ota tässäkin tapauksessa yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.
 • Vie hiiri lomakkeen päälle ja paina hiiren oikeaa painiketta. Näkyviin tulee lisävalikko, ja valitse kohta Lomakkeen ominaisuudet.
 • Sinulle avautuu uusi Lomakkeen ominaisuudet -näkymä. Vaihda Sähköposti -kohtaan sähköposti, johon haluat lomakeviestien menevän.
 • Muista julkaista sivu, kun olet saanut tehtyä lomakemuutoksen.

Muista testata lomakkeen toiminta tekemäsi muutoksen jälkeen. Jos et saa lomakkeen kautta lähettämääsi viestiä, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com. Perimme asiakkaan tekemän muutoksen takia hajonneen lomakkeen korjaamisesta tuntihinnan.

10.2 Markkinointilupa

Mikäli lomakkeella ja/tai kyselyllä kerätään henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin, tulee tarvittaessa pyytää sivuillanne vierailevilta kävijöiltä tietosuoja-asetuksen mukainen suostumus (”markkinointilupa”), sekä tarvittaessa pystyä todentamaan tämän suostumuksen antaminen. Lupa pitää myös pystyä helposti perumaan.

Olethan tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluumme niin lisäämme lomakkeeseenne markkinointiluvan puolestanne.

11. Tiedostonhallinta

11.1 Tiedostojen ja kuvien tuominen
11.2 Kansioiden luominen ja poistaminen

Pääset tiedostonhallintaan painamalla vasemman reunan Tiedostonhallinta -painiketta.

Tiedostonhallinta

Tiedostonhallinnassa näet sinne tuodut tiedostot, ja oletuksena sieltä löytyvät yleensä ainakin alla mainitut kansiot:

 • Banners -kansiossa ovat sivuston bannerikuvat.
 • Favicon -kansiossa on selaimen välilehdessä ennen metatietoja näkyvä pieni kuvake.
 • Logo -kansiossa on yrityksesi logo.
 • Nostot -kansiossa ovat nostokuvat.
 • Partners -kansiossa ovat sertifikaattilogot ja/tai yhteistyökumppaniesi logot.
 • Pictures -kansiossa ovat sivustolla käytetyt kuvituskuvat.
 • Some -kansiossa ovat yleisimmät some-kuvakkkeet (Facebook, GooglePlus, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Vimeo ja Youtube).
Tiedostonhallinta

11.1 Tiedostojen ja kuvien tuominen

Kun haluat lisätä kuvia tai muita tiedostoja (esim. PDF, Word) sivuillesi, täytyy tiedostot ensin tallentaa tiedostonhallintaan. Paina joko vasemman valikon Tiedostonhallinta -painiketta tai kuvan tai linkkitiedoston lisäämisessä Selaa palvelinta -painiketta, jolloin tiedostonhallinnan näkymä aukeaa uuteen selainikkunaan.

Voit liikkua tiedostonhallinnan ikkunassa helposti Files -valikon kautta. Valitse ensin haluamasi kansio tuplaklikkaamalla, jolloin valittu kansio erottuu muita tummempana ja se on lihavoitu. Tuo tiedostoja -toiminnon avulla tuot kuvia tai tiedostoja järjestelmään. Etsi aukeavasta pikkuikkunasta koneeltasi tarvittava tiedosto ja paina Open/Avaa -painiketta. Tiedosto tallentuu palvelimelle ja on käytettävissä sivustollasi.

11.2 Kansioiden luominen ja poistaminen

Voit luoda uusia kansioita Luo kansio -painikkeen kautta. Syötä avautuvaan ikkunaan haluamasi kansion nimi, paina OK, ja kansio on luotu. Muista valita ennen kansion luomista oikea pääkansio, johon haluat kansion luoda.

Voit myös poistaa kansiota tai yksittäisiä tiedostoja. Valitse haluamasi kohde nimen edessä olevasta valintaruudusta ja paina Poista valitut -painiketta. Järjestelmä pyytää vahvistamaan poiston, minkä jälkeen kansio tai tiedostot poistetaan kokonaan järjestelmästä. Jos poistat kansion, poistuvat myös siellä olevat aineistot (kuvat ja muut tiedostot) sivuiltasi. Kyseisten kuvien ja tiedostojen paikat saattavat kuitenkin jäädä sivuille näkyviin tyhjänä.

Varmista siis ennen kansion poistamista, ettei siellä ole sellaista sisältöä, joka näkyy sivuillasi! Olethan varovainen kansioiden poistamisessa ja kansionimien muokkaamisessa, sillä ne saattavat sisältää tärkeitä kuvia, jotka vaikuttavat sivusi ulkonäköön. Tiedostojen palauttaminen ei aina ole mahdollista.

12. sivuston asetukset

12.1 Sivuston yhteystiedot
12.2 Aukioloajat
12.3 Rekisteriseloste

Sivuston asetuksista pääset muuttamaan sivustolla näkyviä yhteystietoja ja yrityksen aukioloaikoja. Elleivät tiedot päivity, tiedot saattavat sijaita kyseisen sivun tekstialueella.

Sivuston asetukset

12.1 Sivuston yhteystiedot

Sivuston tiedot aukeavat näkyville heti ensimmäisenä Sivuston asetuksissa. Päivitä muuttuneet yhteystiedot ja tallenna muutokset. Yleensä kotisivujen alapalkissa ja yhteystiedoissa näkyvät tiedot päivittyvät näistä asetuksista.

Jos käytössäsi on kieliversioita, klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää lippukuvaketta ja käy vaihtamassa yhteystiedot myös muille kielille. Yhteystiedot ovat kieliversiokohtaisia.

12.2 Aukioloajat

Asetukset -listauksesta pääset muokkaamaan myös aukioloaikoja. Kirjoita tunnit ja minuutit lokeroihin. Voit valita aukioloajaksi myös 24 h, suljettu tai sopimuksen mukaan. Lopuksi tallenna muutokset.

Aukioloajat

Mikäli aukioloajat eivät näy sivustolla, ota yhteyttä Fonectan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@fonecta.com.

Jos aukioloaikojen merkitsemistä ei ole tehty tätä kautta, pääset muokkaamaan niitä kyseisen sivun muokkausnäkymästä. Monimutkaisemmat tai erikoisaukioloajat on yleensä kirjoitettu tavalliselle tekstialueelle.

12.3 Rekisteriseloste

Rekisterinpitäjän vastuulla on luoda tietosuojaseloste, jossa tulee selkeästi ilmetä mm. mitä tietoja lomakkeella kerätään, mihin tietoja käytetään ja kuka on rekisterinpitäjä.

Lisätietoa selosteesta saat Tietosuojavaltuutetun internetsivuilta.

Ohje rekisteriselosteen tallentamisesta kotisivuillesi:

Kirjaudu kotisivuillesi ja valitse vasemmasta pystyvalikosta Sivuston asetukset. Rekisteriseloste löytyy listalta alimmaisena.

Kirjoita tai kopioi oma tekstisi tekstikenttään ja paina Tallenna muutokset. Voit myös tarvittaessa piilottaa rekisteriselosteen valitsemalla tekstikentän ylälaidasta Piilota rekisteriseloste ja painamalla Tallenna muutokset.

Rekisteriseloste-linkki ilmestyy nyt kotisivuillasi olevien lomakkeiden alle.

Jos sivulla on kieliversioita, jokaiselle kielelle voi lisätä oman rekisteriselosteensa valitsemalla kielen oikealla olevasta lippukuvakkeesta.

Tarkista lopuksi että rekisteriselosteen linkki löytyy yhteydenottolomakkeeltasi. Mikäli linkki ei näy lomakkeella, ole yhteydessä asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@fonecta.com.

13. Uutiset, blogi tai tiedote

13.1 Uutisen lisääminen
13.2 Uutiskategorian lisääminen

Mikäli sivustolla on Uutiset -ominaisuus, löytyy Uutiset-painike valikosta vasemmalta. Saman toiminnon alta päivitetään myös blogia tai tiedote- ja ajankohtaissivuja.

Uutiset

Uutisen voi lisätä, muokata tai poistaa. Näkyvyyden voi myös piilottaa tai ajoittaa tietylle aikavälille.

13.1 Uutisen lisääminen

Uutinen
 • Paina Uusi uutinen -nappia.
 • Syötä haluamasi otsikko.
 • Kun olet antanut otsikon, järjestelmä luo sivulle osoitteen. Jos otsikossa oli skandeja tai erikoismerkkejä, järjestelmä ilmoittaa, jos osoite ei saa sisältää erikoismerkkejä. Voit silti jatkaa päivittämistä, sillä järjestelmä luo otsikon pohjalta sopivan osoitteen ja muuntaa sen nettiselaimille sopivaan muotoon.
 • Valitse tippuvalikosta haluamasi ryhmä.
 • Valitse haluamasi julkaisuajankohta. Järjestelmä ehdottaa oletuksena nykyhetkeä, mutta voit syöttää uutisen etukäteen ja julkaisuajankohtaa muuttamalla ajastaa sen julkaistavaksi myöhemmin. Voit myös määrittää uutiselle päättymisajan, jolloin uutinen poistuu sivuilta. Tämä toiminto on käytännöllinen esimerkiksi rajoitettujen tarjousten kohdalla.
 • Tarkista, että Näkyvyys -kohdan tippuvalikosta on valittu tilaksi Näkyvissä.
  Voit määrittää kirjoittajan, mutta se ei ole pakollista. Kirjoittajan esittäminen on käytännöllistä esimerkiksi usean henkilön päivittäessä samaa blogia.
 • Voit myös lisätä kuvan uutiselle. Kuva näkyy uutislistauksissa sivuillasi sekä varsinaisessa uutisessa artikkelikuvana.
 • Ohjeet tekstin muotoiluun ja tekstieditorin käyttöön löydät täältä.
 • Tallenna uutinen vedoksena painamalla Tallenna -painiketta, jos haluat esikatsella sen ennen julkaisua tai jatkaa kirjoitusta ennen julkaisua.
 • Julkaise uutinen painamalla Julkaise -painiketta. Kirjoittamasi uutinen tulee näkyviin vasta julkaisun jälkeen.

13.2 Uutiskategorian lisääminen

Uutiskategoria
 • Paina Uusi Kategoria -painiketta
 • Syötä haluamasi otsikko kategorialle.
 • Kun olet antanut otsikon, järjestelmä luo kategorialle osoitteen. Jos otsikossa oli skandeja tai erikoismerkkejä, järjestelmä ilmoittaa, jos osoite ei saa sisältää erikoismerkkejä. Voit silti jatkaa päivittämistä, sillä järjestelmä luo otsikon pohjalta sopivan osoitteen ja muuntaa sen nettiselaimille sopivaan muotoon.
 • Valitse tippuvalikosta sivu, jonne haluat kyseisen kategorian uutisen näkyviin. Jos sinulla on jo olemassa Uutiset- tai Ajankohtaista-sivu, voit valita sen uutissivuksi.
 • Tallenna kategoria painamalla oikean reunan Tallenna -painiketta.
 • Luomasi kategoria tulee näkyviin vasemman reunan Uutisryhmä-listaukseen. Voit nyt valita uutista luodessa luomasi kategorian.

14. tuoteluettelo

14.1 Lisää uusi tuote
14.2 Muokkaa tuotetta
14.3 Muuta tuotteiden järjestystä
14.4 Poista tuote
14.5 Lisää uusi tuoteryhmä
14.6 Muokkaa tuoteryhmää
14.7 Muuta tuoteryhmien järjestystä
14.8 Poista tuoteryhmä

Mikäli tuoteluettelo-toiminnollisuus on käytössä sivuillasi, löydät tuoteluettelon julkaisujärjestelmän vasemmasta sivupalkista, toinen kuvake alhaalta, nimellä Tuotteet. Kaikissa tuoteluettelon muokkauksissa mene ensin vasemman sivupalkin Tuotteet-osioon.

Huom. Tuoteluettelo on yhteydessä julkaisujärjestelmän vanhaan verkkokauppaominaisuuteen, minkä vuoksi näet vasemmassa sivupalkissa Tuotteet-kuvakkeen yläpuolella myös Verkkokauppa-kuvakkeen. Siitä ei kuitenkaan tarvitse välittää, vaan valitse sen alla sijaitseva Tuotteet-osio.

14.1 Lisää uusi tuote

Uusi tuote

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet-osioon.
 2. Paina Lisää uusi tuote -painiketta. Syötä tuotteen nimi ja määritä tuoteryhmä. URL-osoite muodostuu automaattisesti tuotteen nimestä. Hyväksy tuoteryhmän luonti painamalla OK -painiketta.
 3. Täytä tuotteen tiedot.
  • Nimi täytetään automaattisesti tuotteen luonnin yhteydessä, ja sitä voi muokata tästä kentästä.
  • Tuotteen näkyvyys voi olla normaali, sivukartassa, piilotettu tai suljettu.
   • Normaali: Tuoteryhmä on näkyvissä julkisella sivustolla.
   • Piilotettu tai sivukartassa: Tuoteryhmä ei näy tuotenavigaatiossa, mutta siihen pääsee suoran linkin kautta.
  • Nimi täytetään automaattisesti tuotteen luonnin yhteydessä, ja sitä voi muokata tästä kentästä.
  • Tuotteen näkyvyys voi olla normaali, sivukartassa, piilotettu tai suljettu.
   • Normaali: Tuoteryhmä on näkyvissä julkisella sivustolla.
   • Piilotettu tai sivukartassa: Tuoteryhmä ei näy tuotenavigaatiossa, mutta siihen pääsee suoran linkin kautta.
 1. Tallenna uusi tuote painamalla Tallenna välilehti -painiketta sivun yläreunassa. Esikatsele tallennettua tuotetta sivulla painamalla Esikatsele-painiketta.
 2. Julkaise uusi tuote painamalla Julkaise välilehti -painiketta. Avaa julkaistu tuote sivulla painamalla Avaa julkaistu-painiketta.

14.2 Muokkaa tuotetta


 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet-osioon.
 2. Paina Lisää uusi tuote-painiketta. Syötä tuotteen nimi ja määritä tuoteryhmä. URL-osoite muodostuu automaattisesti tuotteen nimestä. Hyväksy tuoteryhmän luonti painamalla OK-painiketta.
 3. Täytä tuotteen tiedot.
 • Nimi täytetään automaattisesti tuotteen luonnin yhteydessä, ja sitä voi muokata tästä kentästä.
 • Tuotteen näkyvyys voi olla normaali, sivukartassa, piilotettu tai suljettu.
  • Normaali: Tuoteryhmä on näkyvissä julkisella sivustolla.
  • Piilotettu tai sivukartassa: Tuoteryhmä ei näy tuotenavigaatiossa, mutta siihen pääsee suoran linkin kautta.
 • Suljettu: Tuoteryhmä ei näy julkisella puolella ollenkaan.
 • Lisää tuotekoodi, hinta ja tarjoushinta, mikäli tietoja tarvitaan tuotteen osalta.
 • Lisää lyhyt kuvaus yhdessä virkkeessä ja yksityiskohtaisempi pitkä kuvaus.
 • Määritä halutessasi tuotteen arvonlisävero ja varastosaldo sekä tarvittaessa paino.
 • Lisää tuotekuvat tai liitetiedostot ensin tiedostonhallintaan. Sen jälkeen voit lisätä ne sivulle painamalla Lisää elementti -painiketta ja valitsemalla tiedoston. Kuvatekstin voi kirjoittaa tekstikenttään.
 • Yhteensopivat tuotteet -kohdassa voit liittää tähän tuotteeseen yhteensopivia tuotteita, joista ajattelet, että asiakas voisi myös olla kiinnostunut. Tuotteet näkyvät päätuotteen sivulla pienempinä suosituksina asiakkaalle.
 • Kirjoita metatietoihin hakukoneilla löytymistä varten tuotteen otsikko, kuvaus sekä avainsanat. Muistathan, että otsikon tulisi olla maksimissaan 65 merkkiä ja kuvauksen maksimissaan 156 merkkiä pitkä välimerkit mukaan lukien.
 • Variaatiot-kohdasta tuotteelle voi määrittää erilaisia variaatioita, kuten värejä. Variaatiolle voi lisätä nimen, hinnan ja tuotekoodin.
 1. Tallenna uusi tuote painamalla Tallenna välilehti-painiketta sivun yläreunassa. Esikatsele tallennettua tuotetta sivulla painamalla Esikatsele-painiketta.
 2. Julkaise uusi tuote painamalla Julkaise välilehti-painiketta. Avaa julkaistu tuote sivulla painamalla Avaa julkaistu-painiketta.

14.3 Muuta tuotteiden järjestystä

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet -osioon.
 2. Valitse Tuoteryhmät -valikosta tuoteryhmä, jonka alla tuote sijaitsee.
 3. Kun olet valitsemasi tuoteryhmän sivulla, löydät Tuotteet -valikon alta tuoteryhmän kaikki tuotteet.
  • Kun pidät hiirtä tuotteen nimen päällä, nimen vasemmalle puolelle ilmestyy Siirrä-ikoni, nelipäinen nuoli.
  • Paina ikonia hiiren vasemmalla painikkeella ja pidä painiketta pohjassa.
  • Voit nyt muuttaa tuotteen järjestystä raahaamalla tuotetta haluamaasi kohtaan listassa.

14.4 Poista tuote

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet -osioon.
 2. Valitse Tuoteryhmät -valikosta tuoteryhmä, jonka alla tuote sijaitsee.
 3. Kun olet valitsemasi tuoteryhmän sivulla, löydät Tuotteet-valikon alta kaikki tuoteryhmän tuotteet.
 4. Paina Poista -painiketta sivun oikeasta laidasta sen tuotteen kohdalta, jonka haluat poistaa. Vahvista tuotteen poistaminen painamalla OK -painiketta.

HUOM! Huomioi, ettet voi palauttaa poistamaasi tuotetta, vaan sinun pitää luoda se uudestaan, jos poistat sen vahingossa.

14.5 Lisää uusi tuoteryhmä

Uusi tuoteryhmä

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet-osioon.
 2. Paina Lisää uusi tuote-painiketta. Syötä tuotteen nimi ja määritä tuoteryhmä. URL-osoite muodostuu automaattisesti tuotteen nimestä. Hyväksy tuoteryhmän luonti painamalla OK-painiketta.
 3. Täytä tuotteen tiedot.
 • Nimi täytetään automaattisesti tuotteen luonnin yhteydessä, ja sitä voi muokata tästä kentästä.
 • Tuotteen näkyvyys voi olla normaali, sivukartassa, piilotettu tai suljettu.
  • Normaali: Tuoteryhmä on näkyvissä julkisella sivustolla.
  • Piilotettu tai sivukartassa: Tuoteryhmä ei näy tuotenavigaatiossa, mutta siihen pääsee suoran linkin kautta.
  • Suljettu: Tuoteryhmä ei näy julkisella puolella ollenkaan.
 • Lisää tuotekoodi, hinta ja tarjoushinta, mikäli tietoja tarvitaan tuotteen osalta.
 • Lisää lyhyt kuvaus yhdessä virkkeessä ja yksityiskohtaisempi pitkä kuvaus.
 • Määritä halutessasi tuotteen arvonlisävero ja varastosaldo sekä tarvittaessa paino.
 • Lisää tuotekuvat tai liitetiedostot ensin tiedostonhallintaan. Sen jälkeen voit lisätä ne sivulle painamalla Lisää elementti -painiketta ja valitsemalla tiedoston. Kuvatekstin voi kirjoittaa tekstikenttään.
 • Yhteensopivat tuotteet -kohdassa voit liittää tähän tuotteeseen yhteensopivia tuotteita, joista ajattelet, että asiakas voisi myös olla kiinnostunut. Tuotteet näkyvät päätuotteen sivulla pienempinä suosituksina asiakkaalle.
 • Kirjoita metatietoihin hakukoneilla löytymistä varten tuotteen otsikko, kuvaus sekä avainsanat. Muistathan, että otsikon tulisi olla maksimissaan 65 merkkiä ja kuvauksen maksimissaan 156 merkkiä pitkä välimerkit mukaan lukien.
 • Variaatiot-kohdasta tuotteelle voi määrittää erilaisia variaatioita, kuten värejä. Variaatiolle voi lisätä nimen, hinnan ja tuotekoodin.
 1. Tallenna uusi tuote painamalla Tallenna välilehti-painiketta sivun yläreunassa. Esikatsele tallennettua tuotetta sivulla painamalla Esikatsele -painiketta.
 2. Julkaise uusi tuote painamalla Julkaise välilehti-painiketta. Avaa julkaistu tuote sivulla painamalla Avaa julkaistu -painiketta.

Julkaise uusi tuoteryhmä painamalla Julkaise välilehti -painiketta. Avaa julkaistu tuoteryhmä sivulla painamalla Avaa julkaistu -painiketta.

14.6 Muokkaa tuoteryhmää

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet -osioon.
 2. Valitse Tuoteryhmät-valikosta tuoteryhmä, jota haluat muokata.
 3. Tee ryhmässä haluamasi muokkaukset ja tallenna muutokset painamalla Tallenna välilehti -painiketta sivun yläreunassa. Esikatsele tallennettuja muutoksia sivulla painamalla Esikatsele-painiketta.
 4. Julkaise muutokset painamalla Julkaise välilehti -painiketta. Avaa muokattu tuoteryhmä sivulla painamalla Avaa julkaistu -painiketta.

14.7 Muuta tuoteryhmien järjestystä

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet -osioon.
 2. Sivun keskellä näet kaikki tuoteryhmät allekkain.
 3. Paina tuoteryhmän nimeä Tuoteryhmät -valikossa hiiren vasemmalla painikkeella ja pidä painiketta pohjassa. Voit nyt muuttaa tuoteryhmien järjestystä raahaamalla tuoteryhmää haluamaasi kohtaan sivurakenteessa.

14.8 Poista tuoteryhmä

 1. Mene vasemman sivupalkin Tuotteet -osioon.
 2. Sivun keskellä näet kaikki tuoteryhmät allekkain.
 3. Paina Poista -painiketta sivun oikeasta laidasta sen tuoteryhmän kohdalta, jonka haluat poistaa. Vahvista tuoteryhmän poistaminen painamalla OK -painiketta.


HUOM! Huomioi, että jos poistat tuoteryhmän, poistuvat myös kaikki sen alla olevat 

tuotteet. Et voi palauttaa poistamaasi tuoteryhmää, vaan sinun pitää luoda se uudestaan, jos poistat sen vahingossa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pääsen päivittämään blogiani?

Yleensä blogit toteutetaan Uutiset-toiminnolla. Voit tutustua osion käyttöön täällä.

Kuinka päivitän muuttuneet yhteystietoni kotisivuille?

Päivität yhteystietosi helpoiten Sivuston asetuksissa, katso ohjeet täältä. Tarkista päivityksen jälkeen, että kaikki yhteystiedot ovat muuttuneet. Päivitä myös tarvittaessa sivustojen tekstialueilla olevat yhteystietosi, mikäli ne eivät päivittyneet suoraan asetuksista.

Miksi julkaisujärjestelmässä on osio "Sähköpostit" tai miksi kyseinen osio ei näy minulle?

Lue lisää täältä.

Instructions in English

You can download the instructions here.

 • RCMS navigation
 • Adding link
 • Adding image
 • File management

Raportointi

Voit seurata kotisivujen kävijämääriä ja muuta raportointidataa Oma Fonecta -palvelussa. Näet palvelussa mm. seuraavat tiedot:

 • kävijät
 • käynnit (uudet ja palaavat)
 • sivustolla vietetty aika
 • yhteydenotot
 • välitön poistumisprosentti
 • kävijöiden käyttämät päätelaitteet
 • top 10 sisältösivut ja hakusanat eli näet, millä sivuilla
 • sivustollasi käydään ja mitä hakusanoja sivustosi hakutoiminnolla
 • käytetään

Sopimuskausi

Sopimus on voimassa tilauspäivästä 12, 24 tai 36 kuukautta kerrallaan, kunnes se irtisanotaan. Sopimuksen voi irtisanoa viimeistään kuukautta ennen uuden kauden alkua.

Laskutus

Kotisivujen hinta muodostuu kertaluonteisesta projektikustannuksesta ja vuosittaisesta teknisestä ylläpidosta. Palvelu laskutetaan sivustoprojektin osalta viiden päivän kuluttua tilauksesta. Teknisen ylläpidon laskutus käynnistyy, kun kotisivut ovat valmiina esikatseltavaksi ja tästä on tiedotettu sähköpostilla. Teknisen ylläpidon laskutuksen käynnistyminen ei edellytä, että olet hyväksynyt sivuston julkaisemisen.

Kotisivujen yhteydenottolomake

Jos kotisivuillanne on yhteydenottolomake, testaa sen toimivuus lähettämällä viesti lomakkeen kautta. Jos lomakkeen lähettämä viesti ei tule sähköpostiisi, ilmoita siitä Fonectan asiakaspalveluun.

Huomaathan, että vastatessasi kotisivujen lomakkeen kautta tulleeseen viestiin, sinun tulee tarvittaessa kopioida asiakkaasi sähköpostiosoite viestin vastaanottajaksi.

HUOMIO! Kotisivujen yhteydenottolomakkeeseen on tehty toimenpiteitä roskapostien suodattamiseksi. Roskapostin suodatus ei kuitenkaan koskaan voi olla täysin aukoton, joten osa roskapostista saattaa edelleen läpäistä suodattimen, mutta myös osa oikeista postista voi joutua suodattimeen.

Muistathan siis käydä julkaisujärjestelmässä tarkistamassa osion ”Sähköpostit” säännöllisesti!

Oikeiden postien suodattaminen roskapostiksi on kuitenkin erittäin pieni. Jotta todelliset oikeat lomakkeiden kautta lähetetyt postit eivät katoaisi, olemme toteuttaneet kotisivujen ylläpitoon vasempaan valikkoon kohdan “Sähköpostit”. Tämän valikon takana voit tarkistaa kaikkia lomakkeiden kautta lähetettyjä viestejä, mutta myös roskapostiksi suodatettuja viestejä. Valikko näyttää punaisen merkin, jos viestejä on suodatettu roskapostiksi viimeisen käynnin jälkeen tässä ylläpidon osiossa.

Jos oikea posti on suodatettu roskapostiksi, voit merkitä postin “ei-roskapostiksi” klikkaamalla listan riviltä oikeasta reunasta linkkiä “Merkitse ei-roskapostiksi” -linkkiä, jolloin kyseinen viesti
lähetetään uudelleen ja järjestelmä siirtää kyseisen postin sähköpostilistaan.Huomioithan, että tämä “Sähköpostit” – linkki tulee näkyviin kotisivujen päivitystyökaluun vasta siinä vaiheessa, kun kotisivujen lomakkeen kautta on lähetetty yksi tai useampi viesti.

Jos lomakkeen kautta ei ole lähetetty yhtään viestiä, ei kyseistä osiota näy julkaisujärjestelmässä vasemman reunan valikossa. Kun sähköposti on lähetetty lomakkeen kautta, saattaa ”Sähköpostit” -linkin muodostumisessa, tai viestin saapumisessa olla noin 5 minuutin viive.