Löydä oikeat kohderyhmät

Vauvantarvikkeiden verkkokauppa halusi tavoit­taa uusia asiakkaita. Rakensimme kohderyhmän Väestö­rekisteri­keskuksen kan­nasta. Kohde­ryhmään valittiin isoissa kaupun­geissa asuvat perheet, joilla oli alle 2-vuotias lapsi. Kohde­ryhmästä pois­tettiin viimeisen vuoden aikana verkko­kaupassa asioineet. Kohde­ryhmälle lähetettiin suora­posti, joka sisälsi uuden asiakkaan edun. Näin viesti tavoitti tehokkaasti oikeat henkilöt, eikä markki­nointi­panostuksia mennyt hukkaan.

Keskitä budjettisi ja energiasi relevanttien asiakasryhmien tavoittamiseen

Data & Analytiikka

Miksi?

Voit kasvattaa myynnin tehokkuutta merkittävästi keskittämällä yhteydenotot liiketoimintasi kannalta relevantteihin kohderyhmiin: faktatietoon pohjautuvan kohderyhmävalinnan avulla tavoitat juuri oikeanlaiset kontaktit ja vältät turhat yhteydenotot. Tuloksena markkinointi­toimenpiteidesi osumatarkkuus ja siten myös yrityksesi tuottavuus paranevat.​

Mitä?

Kohderyhmä voidaan muodostaa monista eri tietolähteistä tai tietolähteitä yhdistelemällä. Hyödynnämme Fonectan tilaajatietokantaa, Yritystietokantaa, Väestö­tieto­järjestelmän (VTJ) ja Trafin tieto­kantoja, erilaisia sähkö­posti­kantoja sekä sms-lupakantoja. Yleensä paras tietolähde määräytyy halutun kanavan, lähetyksen koon ja rajauskriteerien yhdistelmällä.​

Kohderyhmiä voi rajata tarpeesta riippuen hyvin erilaisilla tekijöillä. Yleinen rajaus­kriteeri on demo­grafiset tekijät, joita ovat mm. ikäluokka, sukupuoli tai Osto­käyttäytymis­luokitus (OKL).

Löydä oikeat kohderyhmät - tuotteet ja palvelut

Kuluttajakohderyhmät

Tuloksellisempaa markkinointia ja kuumia liidejä älykkäällä kohde­ryhmä­poiminnalla.

 1. Kasvata asiakaskantaasi

  Avullamme voit lähestyä kuluttajia henkilökohtaisesti sekä perinteisiä että digitaalisia kanavia pitkin. Saat myös tukea kohdistetun kampanjasi toteu­tukseen aina suora­kirjeen taitosta ja sisällön­tuotannosta posti­tukseen tai sähköposti­lähetykseen asti.

 2. Älykkäällä kohderyhmäpoiminnalla parempiin tuloksiin

  Kun kohderyhmäpoiminta tehdään juuri sinun yrityksesi tarpeet huomioiden, tuottaa markkinointi­euro parempaa tulosta. Autamme sopivan kohde­ryhmän määrittelyssä poimimalla kannasta potentiaaliset asiakkaat esimerkiksi demo­grafian, talouden kulutus­kyvyn, ajoneuvo­tiedon tai Osto­käyttäytymis­luokituksen (OKL) mukaan.

 3. Oma asiakaskantasi tehokkaaseen käyttöön

  Puhuttele olemassa olevia asiakkaitasi henkilö­kohtaisemmin poimimalla kampanja­kohderyhmät myös omasta asiakas­rekisteristäsi. Avullamme tiedät, kenellä toden­näköisimmin on lapsi tai kuka ajaa Fiat 500:lla. Voimme myös analysoida oman asiakas­rekisterisi tietojen pohjalta sopivimmat kuluttaja­profiilit uusasiakas­hankintaan.

Palvelumme avulla tavoitat tehokkaasti kaikki markkinointi­kelpoiset kuluttajat; niin lapsi­perheet ja kesä­mökin omis­tajat kuin tietyllä automerkillä/-mallilla ajavat ja tiettyyn osto­käyttäy­tymis­luokkaan (OKL)  kuuluvat. Tieto­lähteinä ovat viranomais­rekisterit, Väestö­tieto­järjestelmä ja Ajoneuvo­liikenne­rekisteri, Fonectan tilaaja­tietokanta sekä Fonectan omat ja kumppanien sähköisen markkinoinnin lupakannat.​

Asiantuntijamme auttavat oikean kohderyhmän löytämisessä. Saat meiltä apua myös kampanjasi toteutukseen.​

Ota yhteyttä

Yrityskohderyhmät

Löydä uusia, tuottavia asiakkuuksia ja tavoita oikeat kohderyhmät tehokkaammin.

 1. Helppoa kohdentamista

  Saat määriteltyä yrityksellesi kiinnosta­vimmat ja kannatta­vimmat yritys­kohde­ryhmät räätälöidysti asian­tuntijan avustuksella tai itse­palvelu­työ­kalujen avulla.

 2. Laajat rajausmahdollisuudet

  Kattavien rajauskriteerien avulla tavoitat juuri oikeat päättäjät ja saat aina ajantasaiset yritystiedot käyttöösi. Fonectan uniikit luokittelut, kuten toimialaluokittelu ja yrityksen elinkaariluokitus, vievät kohdentamisen uudelle tasolle.​

 3. Teho näkyy tuloksissa nopeasti

  Oikeiden kontaktien avulla myyt ja markkinoit tehokkaammin, ja saat konkreettisia tuloksia nopeasti.​

Palvelumme avulla tavoitat yritykset ja niiden päättäjät vaivattomasti. Fonectan yritys­tieto­kanta sisältää Suomen kattavimmat, ajan­tasaiset päättäjä­tiedot, joiden avulla tavoitat kohde­ryhmäsi tehokkaasti. Yrityksiä voi rajata toimi­paikan, sijainnin, päättäjien, tunnus­lukujen, talous­luokitusten ja Fonectan omien luokitteluiden avulla. Halutessasi saat listan vaikka Helsingissä toimivien kiinalaisten ravintoloiden toimitus­johtajista.

Asiantuntijamme auttavat oikean kohderyhmän löytämisessä. Saat meiltä apua myös kampanjasi suunnitteluun ja toteutukseen.​

Ota yhteyttä
Tilaa koekäyttötunnukset

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Yhteydenottopyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään.

Täyttämällä lomakkeen et sitoudu mihinkään, vaan annat Fonecta-konserniin kuuluville yhtiöille luvan olla sinuun yhteydessä.

Valitettavasti yhteydenottopyynnön lähettäminen epäonnistui. Yritäthän myöhemmin uudelleen!

Kiitos yhteydenottopyynnöstä!

Kiitos, olemme vastaanottaneet yhteydenottopyyntösi. Asiantuntijamme on sinuun pian yhteydessä.