Domainpalvelut

Domainpalvelut

Sopimuskausi

Sopimus on voimassa kirjauspäivästä 12 kuukautta kerrallaan, kunnes se irtisanotaan. Sopimuksen voi irtisanoa viimeistään kuukautta ennen uuden kauden alkua.

Laskutus

Palvelu laskutetaan vuosittain. Laskutus käynnistyy viiden päivän kuluttua tilauksesta.

Palvelun käyttöönotto ja hallinnointi

Palvelun käyttöönotto

Fonecta merkitsee verkkotunnukset verkkotunnusrekisteriin asiakkaan tilauksen yhteydessä toimittamien tietojen mukaan. Verkkotunnukset merkitään kolmansien osapuolien ylläpitämien rekisteröintipalveluiden kautta, jolloin asiakas tilatessaan hyväksyy verkkotunnusrekisterien käyttöehdot ja vastaa omasta käyttöoikeudestaan verkkotunnukseen.

Verkkotunnusvälittäjä vahvistaa sähköpostitse verkkotunnuksen merkitsemisen rekisteriin. Fonecta ei voi taata rekisteriin merkitsemisen onnistumista, koska on mahdollista (joskin hyvin epätodennäköistä), että jokin ulkopuolinen taho ennättää merkitsemään verkkotunnuksen ensin. Syynä tällaiseen voi esimerkiksi olla, että verkkotunnuksen merkitseminen viivästyy inhimillisestä tai teknisestä syystä. Näissä tilanteissa verkkotunnusvälittäjä korvaa maksimissaan uuden verkkotunnuksen.

Jos Fonectan ja asiakkaan välinen sopimus päättyy, on asiakas vastuussa verkkotunnuksen merkitsemisestä, välittäjän vaihdosta ja uusimisesta.

Palvelun hallinta

Voit hallinnoida palvelua Oma Fonecta -itsepalvelukanavassa.

Domainsiirto

.fi-verkkotunnukset

Fi-päätteisin verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavaimen saat nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi. Verkkotunnusvälittäjäsi voi luovuttaa vaihtoavaimen haluamallaan tavalla, kuten esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kun olet vastaanottanut vaihtoavaimen, toimita se Fonectalle.

.com/.net/.info/.eu-verkkotunnukset

Siirto tapahtuu siten, että pyydät nykyistä palveluntarjoajaasi avaamaan verkkotunnuksen siirtolukituksen ja lähettämään sinulle AUTH-ID/EPP -siirtokoodin.

Siirrosta lähtee verkkotunnuksen yhteystietoihin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen automaattinen siirtovahvistusviesti, jonka kautta siirto pitää vielä erikseen hyväksyä 5 päivän kuluessa, jotta siirto käynnistyy.

Kun siirto on hyväksytty, siirrossa menee noin 5 päivää, mikäli siirto menee läpi ongelmitta.

Sähköpostien tallentaminen ja siirtäminen domainsiirron yhteydessä

Kun domain eli verkkotunnus siirretään uudelle palveluntarjoajalle, on tärkeää varmistaa, että verkkotunnukseen sidotut sähköpostit ovat tallennettuna ennen verkkotunnuksen siirtoa.

Mikäli nykyinen sähköpostitili on liitetty sähköpostiohjelmaan POP-protokollaa käyttäen, viestit tallentuvat paikallisesti laitteeseen. Mikäli käytössä on IMAP-protokolla, viestit eivät ole tallessa, vaan ne sijaitsevat vanhan palveluntarjoajan palvelimella. Tällöin tärkeät viestit tulee tallentaa paikalliseen kansioon laitteelle tai siirtää toiseen sähköpostitiliin (esim. Gmail).

Tämä koskee kaikkia sähköpostiosoitteita, joissa on yrityksen verkkotunnus päätteenä.

Varaat domain muutamalla klikkauksella ilman rekisteröitymistä eri palveluntarjoajien sivustoille.