Vesanto - kirkasvetisten järvien ja marjojen kunta

Vesantolainen elämänmuoto pohjautuu yhteisöllisyyteen, luonnonläheisyyteen ja pienyrittäjyyteen. Vesantoa ympäröivät suuret ja Euroopan puhtaimmat järvet; Keitele, Konnevesi, Sonkari ja Niinivesi. Kesäasukkaat tuplaavat kunnan väkiluvun.

Vesanto on Pohjois-Savon kolmanneksi maatalousvaltaisin paikkakunta ja marjantuotannon keskittymä, Vesannolla tuotetaan vuosittain lähes puoli miljoonaa kiloa marjoja. Maatiloja Vesannolla on noin 100 ja yrityksiä noin 150 kpl.

Lapsista ja vanhuksista haluamme pitää hyvää huolta. Yhtenäiskoulussa lapset ja nuoret toimivat yhdessä yli luokkarajojen, liikunta- ja harrastusmahdollisuuksiin ja kunnallisiin palveluihin on satsattu.

Yhteisöllisyys kukoistaa pienessä maaseutukunnassa, josta esimerkkeinä monet tapahtumat, kuten Reiska tossujalkapallon MM-turnaus, lasten viikkokisat, moottoriurheilu, eräharrastukset, kuten hirvenhiihto- ja hirvenjuoksukisat. Kulttuuripuolellakin on nähty moninaisia esityksiä aina oopperasta nuorisomusikaaleihin ja kansanmusiikkiin. Ei ole vesantolainen elämä tylsää ja ikävää!

Meille voit lähettää sähköpostia myös: etunimi.sukunimi

Tervetuloa Vesannolle, täällä mahtuu elämään ihmisenkokoista elämää!

Tervetuloa viihtymään Pohjois--Savoon

Kirkasvetisten järvien ja marjojen kuntaan

Vesannon kunta, Vesanto
Vesannon kunta, Vesanto

Aukioloajat

Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu
Su
Suljettu