murupolku logo/Konsultointi/Talouden ja hallinnon konsultointi Helsinki/Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth
Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth, Helsinki
Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth, Helsinki
Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth
Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy
Y-tunnus:
2485768-2
Lähetä viesti
Lähetä viesti

HT-tilintarkastus

Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy tarjoaa tilintarkastusta yrityksille, asunto-osakeyhtiöille, yhdistyksille ja muille yhteisöille. Toimipisteemme sijaitsevat Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Tilintarkastuksen lisäksi koulutamme taloushallinto-, kirjanpito- sekä palkka- ja henkilöstöasioissa. Otamme vastaan myös talouspäällikön, pääkirjanpidon ja palkkahallinnon sijaisuuksia. Sinua palvelevat koulutetut HT-tilintarkastajat.

Ota yhteyttä!

Tilintarkastajan tehtävät

Tilintarkastajan tehtävä on valvoa, että yrityksen tilinpäätös on laadittu tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Hallinnon tarkastus on osa lakisääteistä tilintarkastusta. Hallinnon tarkastuksen tavoitteena on selvittää vastuuvelvollisten lainmukaisuutta ko. yhteisölainsäädännön säännösten perusteella.

Tilintarkastajan on annettava kultakin tilikaudelta päivätty ja allekirjoitettu tilintarkastuskertomus. Kertomus on luovutettava yhteisön hallitukselle tai vastaavalle toimielimelle viimeistään kaksi viikkoa ennen sitä kokousta, jossa tilinpäätös esitetään vahvistettavaksi. Tilintarkastuslain mukaan tilinpäätös on annettava tilintarkastajalle viimeistään kuukautta ennen tätä kokousta.

Tilintarkastajan valinta

Tilintarkastajan valinta eri yhtiömuodoissa

Osakeyhtiö, henkilöyhtiö, osuuskunta

Tilintarkastusvelvollisuudesta säädetään tilintarkastuslain 2.luvussa. Lain mukaan tilintarkastaja tulee valita, jos sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on täyttynyt vähintään kaksi seuraavista edellytyksistä:

taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa

liikevaihto tai sitä vastaava tuotto ylittää 200 000 euroa tai

palveluksessa on keskimäärin yli kolme henkilöä

Asunto-osakeyhtiö

Asunto-osakeyhtiössä on oltava yhtiökokouksen valitsema tilintarkastaja, jos:

yhtiön rakennuksessa tai rakennuksissa on vähintään 30 huoneistoa

tilintarkastaja on valittava tilintarkastuslain mukaan

osakkeenomistajat, joilla on vähintään yksi kymmenesosa kaikista osakkeista tai yksi kolmasosa kokouksessa edustetuista osakkeista, vaativat sitä varsinaisessa yhtiökokouksessa tai yhtiökokouksessa, jossa asiaa kokouskutsun mukaan on käsiteltävä.

Yhtiössä on oltava yhtiökokouksen valitsema toiminnantarkastaja, jos yhtiössä ei ole tilintarkastajaa ja yhtiöjärjestyksessä ei toisin määrätä.

Yhdistys

Yhdistyksen tilintarkastaja on valittava tilintarkastuslain mukaan. Mikäli tilintarkastuslain mukaiset raja-arvot ei täyty, yhdistyslain 6.luvun mukaan yhdistyksellä on oltava toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja.

Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth, Helsinki
Tilintarkastus ja tilipalvelu Tarja Lindroth, Helsinki

Osoite

näytä reitti ikoni

Näytä reitti nykyisestä sijainnistasi

Valitse aloitusosoite

Aukioloajat

Sopimuksen mukaan.
Päivitä ja lisää tietoja yrityksestäsi
Kirjaudu maksuttomaan
Oma Fonecta
-palveluun ja muokkaa yrityksesi tietoja.