murupolku logo/Järjestöt/Järjestöt, yhdistykset ja säätiöt Kajaani/Suomen Kulttuurirahasto Kainuun rahasto, Intelli
Suomen Kulttuurirahasto Kainuun rahasto, Intelli, Kajaani
Suomen Kulttuurirahasto Kainuun rahasto, Intelli, Kajaani
Suomen Kulttuurirahasto Kainuun rahasto, Intelli
Suomen Kulttuurirahasto sr
Y-tunnus:
0116947-3

Suomen Kulttuurirahasto - Tiedettä ja taidetta

Kainuun rahasto perustettiin vuonna 1954, jolloin se kuului Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan rahastojen kanssa yhteiseen Pohjois-Suomen rahastoon. Vuonna 1968 Kainuun rahastosta tuli oma rahastonsa. Se on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta.

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka jakaa apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta kulttuurielämän eri aloille. Säätiöllä on myös omaa kulttuuritoimintaa.

Rahasto myöntää tarkoituksensa mukaisesti henkilökohtaisia apurahoja tieteen ja taiteen tekijöille ja työryhmille sekä muille kulttuurielämän aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Rahasto haluaa tarjota mahdollisuuden myös laajempiin kulttuurihankkeisiin tukemalla niiden toteutumista huomattavin apurahoin.

Apurahoja jaetaan vuosittain keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston yleisrahastoista sekä jakovuorossa olevista nimikkorahastoista lahjoittajiensa toivomiin ja ohjesäännöissä määriteltyihin tarkoituksiin.

Apurahojen myöntämisen ohella Kulttuurirahastolla on jonkin verran omaa kulttuuritoimintaa. Se järjestää kursseja, luentoja ja muita maamme kulttuurielämää edistäviä tilaisuuksia sekä ylläpitää taidekotimuseota. Tärkein kansainvälinen tapahtuma on viisivuosittain järjestettävä Mirjam Helin -laulukilpailu.

Apurahan hakijalle

Apurahan hakijan verkkopalvelu

Apurahan saajalle

Apurahan saajan verkkopalvelu

Suomen Kulttuurirahasto Kainuun rahasto, Intelli, Kajaani