Seurakunnastamme

Kontiolahden seurakunta on kasvava seurakunta, jossa arvostamme omaa luterilaista identiteettiämme. Seurakuntana olemme avoin ja vieraanvarainen yhteisö uusille jäsenille. Tuemme seurakuntalaisten mahdollisuuksia toteuttaa omaa kutsumustaan kristittyinä. Rohkaisemme jäseniämme kantamaan vastuuta lähellä ja kaukana elävistä lähimmäisistä ja koko luomakunnasta.

Kontiolahden seurakunnan tehtävänä on kutsua ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen ja tuoda elämään kestävä perusta ja rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.

Lisätietoa

Kontiolahden seurakunta on perustettu vuonna 1857, toiminta alkoi itsenäisenä seurakuntana kirkkoherranviran tultua vapaaksi vuonna 1873. Sitä ennen Kontiolahti kuului kappeliseurakuntana Liperin seurakuntaan.

Kontiolahden seurakunnan aluerakenteeseen kuuluu ns. esikaupunkialuetta ja elävää maaseutukylää. Seurakunnan jäsenmäärä on yli 11 000 jäsentä. Seurakunnan palveluksessa on tällä hetkellä 27 päätoimista työntekijää. Vuodesta 2007 kirkkoherrana toimii Jukka Reinikainen.

Kontiolahden seurakunta sijaitsee Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksen, Joensuun vieressä. Joensuun ympärille yritysten määrän ja asuntotuotannon kasvu sekä läänin sisällä oleva muuttoliike on tuonut lisää väestöä. Väestön molemminpuolinen muuttoliike on seurakunnassa ollut vilkasta, rakenne maakunnan keskitasoon nähden nuorta ja lapsiperheellistä.

Kontiolahden seurakunta, Kontiolahti

Aukioloajat

Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu
Su
Suljettu