Kaavin kunta, Kaavi
Kaavin kunta, Kaavi
Kaavin kunta
Kaavin kunta
Y-tunnus:
0170664-6

Kaavi on n. 3300 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Kunnan kokonaispinta-ala on 789,59 km2, josta vesistöjä 115,49 km2. Etäisyys kuntakeskuksesta Kuopioon on noin 60 km ja Joensuuhun 95 km. Matkaa Kuopion lentoasemalle on 45 km.

Kaavi on saamenkieltä tarkoittaen venevalkamaa, tätä symbolisoi myös kuntavaakunamme.

Kaavin teollistumisen juuret ovat 1960-luvulla, jolloin Luikonlahdessa aloitettiin kaivostoiminta. Kaivostoiminnan loppuessa 1980-luvulla kunnassa tartuttiin elinkeinopolitiikkaan vahvalla otteella. Kunnassamme on n. 300 teollista työpaikkaa, joista merkittävimmät yritykset/työpaikat:

Stera Technologies Oy/83, Bong Suomi Oy/55, Boliden Kylylahti/70, Kaavin Kivi Oy/35, M-Plast Oy/20, Lamituote Oy/20, Elemenco Oy/10 ja Alutiimi Oy/5.

Suuri työpaikkojen määrä kertoo yrittäjäystävällisyydestä. Kaavin kunta toimii yrittäjäotteella yritysasioissa. Teollisuuden tarvitsemaa tonttimaata on runsaasti tarjolla.

Kaavin kaupallinen tarjonta on pieneksi kunnaksi poikkeuksellisen runsas. Kirkonkylän keskustasta löytyy päivittäistavarakauppojen lisäksi mm. muotiliike, kenkäkauppa, kirjakauppa, rautakauppa, hotelli, ravintoloita, fysikaalista hoitoa ja hierontaa, kampaamoja, kosmetologi, pitopalveluja, leipomo, optikko ja suutarikin.

Kaavilla on turvallista asua. Tonttimaata väljäänkin rakentamiseen on tarjolla eri puolilta kuntaa. Tontteja on tarjolla lomarakentamiseenkin, myös Maarianvaaran laskettelukeskuksen vieressä.

Kaavilla riittää tekemistä. Kaavi on mahdollisuuksien ja erikoisuuksien kunta, mikä näkyy erityisesti matkailutoiminnassa. Vaikkojoki koskenlasku- ja kalastusreittinä luo erinomaisen pohjan kesämatkailulle ja Maarianvaaran laskettelukeskus talvimatkailulle. Veneilijöille on merkatut väylät Saimaalta vierasvenelaitureihin Kaavin kirkonkylään ja Luikonlahteen.

Kaavilla järjestetään runsaasti tapahtumia, mm. vuosittain kesäkuun alkupuolella Kaavi Blues festivaali sekä muita eri tahojen järjestämiä kesätapahtumia.

Muina erikoisuuksina on mm. Telkkämäen kaskiperinnetila, Juutilan kellovalimo ja Anki-matot sekä Kaavin Kiven kivituotteet (muistokivet, käyttö- ja koriste-esineet).

Kaavin maaperässä on timantteja, joten on mahdollista, että niitä vielä joskus louhitaan. Useat yhtiöt ovat tehneet tutkimuksia timanttiesiintymien ympärillä ja kaavilaisista timanteista on jo nyt valmistettu koruja.

Tule Kaaville!

Kaavin kunnan kaikki puhelinnumerot löydät kunnan nettisivuilta.

Kaavin kunta, Kaavi
Kaavin kunta, Kaavi

Aukioloajat

Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu
Su
Suljettu