murupolku logo/Koulutuspalvelut/Koulutukset ja koulutuspalvelut Tampere/Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola
Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola
Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola
Y-tunnus:
1774971-2

Raija Mäkelä-Eskola on filosofian tohtori, teatteriohjaaja sekä puheviestinnän opettaja. Toimin Tampereella ja Lappeenrannassa, tilauksesta myös muualla.

Teatteri

Teatteri muodostuu taiteen eri lajeista. Kirjallisuus on osa sitä, samoin eri aistein havaittavat elementit. Teatteria tehdessäsi tai katsoessasi et voi unohtaa ohjaajan ja näyttelijän työtä. Teatterin tekemiseen tarvitaan monenlaista materiaalia: tekstiä, musiikkia, ihmistä, nukkea, puuta, kangasta, valoa ja varjoja... Teatteri on monenlaisen osaamisen kohtauspaikka.

Lappeenrannan toimipisteessä on Omenapuutarhan Teatteri, joka tarjoaa esityksiä Mäkelän talon pihalla ja puutarhassa sekä sisällä olohuoneessa (Privaatti-näyttämö). Esitykset myös vierailevat.

Kalevalakieli

Elias Lönnrot toimitti kansan kootuista tarinoista Kalevalan ja samalla muokkasi kieliasua yhtenäisemmäksi. Nämä Lönnrotin säännöt voidaan oppia, ja niiden avulla voit itse ryhtyä kirjoittamaan omia tarinoitasi vanhalla trokeemitalla.

Kysy Delfiinihuoneesta kalevalakielen opetusta!

Itkuvirret / äänellä itkeminen

Tunteet ovat ihmiselle välttämätön oppimisen ja sosiaalisen kanssakäymisen väline. Tunteita voi ilmaista monella tavalla. Maailman eri puolilla on tunteita ilmaistu valittavalla itkulla tai itkulaululla. Karjalassa puhuttiin äänellä itkemisestä. Myös nykypäivän aiheista voit tehdä itkuja.

Tule opiskelemaan itkulaulua Delfiinihuoneeseen!

Kansan hoitomuodot

Kun ennen vanhaan ei ollut yliopistokoulutuksen saaneita lääkäreitä ja matkat olivat pitkiä, oli ihmisten pärjättävä omillaan. Luonto antoi lääkkeet, ja jotkut taitavimmat oppivat tekniikoita, joiden avulla saattoi helpottaa omaa tai naapurin oloa. Myös kotieläimiä hoidettiin kotikonstein. Nykyisinkin opiskellaan edelleen yrttihoitoja, kuppausta ja jäsenkorjausta, joista viimeksi mainitussa hoitomuodossa keho pannaan pehmeällä käsittelyllä tasapainoon.

Kun etsit apua vaivoihin, kurkista Delfiinihuoneeseen!

Ilmaisukoulutus

Jokainen tarvitsee elämässään ilmaisemisen taitoa. Tavallisesti ihmiselle riittää arkipäiväinen puhe kotona ja kauppamatkalla, mutta jotkut kaipaavat enemmänkin harjaannusta puhetekniikassa, puheviestinnässä, puhe- ja keskustelutaidossa, sanattomassa viestinnässä tai kokous- ja neuvottelutekniikassa. Joskus ilmaisua halutaan viedä taide-esityksen suuntaan (teatteri ja lausunta). Joskus taas ilmaisu vaatii kuntouttamista vaikkapa äännevirheiden korjaamiseksi ja vammaisen ilmaisun parantamiseksi. Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola antaa ilmaisukoulutusta.

Jos haluat oppia lisää ilmaisusta, ota yhteys Delfiinihuoneeseen!

Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola, Tampere

Kokemuksia yrityksestä Ilmaisun koulutus- ja kuntoutuskeskus Raija Mäkelä-Eskola

piilota/avaa sisältö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.