murupolku logo/Koulutuspalvelut/Erikoiskoulu Helsinki/Helsingin Rudolf Steiner -koulu
Helsingin Rudolf Steiner -koulu, Helsinki
Helsingin Rudolf Steiner -koulu, Helsinki
Helsingin Rudolf Steiner -koulu
Helsingin Rudolf Steiner -Koulun Kannatusyhdistys - Understödsföreningen För Rudolf Steinerskolan I Helsingfors Ry
Y-tunnus:
0202073-4

Ammattitaitoista opetusta.

Helsingin Rudolf Steiner Koulu on Suomen ensimmäinen steinerkoulu. Se perustettiin vuonna 1955. Koulu toimii kahdessa rakennuksessa: Lehtikuusentiellä, Lehtikuusentie 6, (Laakso) ja Paraistentiellä, Paraistentie 3, (Ruskeasuo). Molemmat rakennukset sijaitsevat kaupungin keskustan ja Keskuspuiston kupeessa, kivenheiton päässä Mannerheimin-, Hämeenlinnan- ja Vihdintiestä.

Esikoulu

Helsingin Rudolf Steiner -koulussa on kaksi suomenkielistä esikouluryhmää. Toinen ryhmä toimii A-koulun yhteydessä (Lehtikuusentie 6), toinen C-koululla (Paraistentie 3). Kummassakin ryhmässä on kaksikymmentä esikouluikäistä lasta ja kaksi vakituista aikuista sekä omat viihtyisät tilat. Oleskelu- ja leikkitilaa on mukavasti sekä sisällä että ulkona; metsä on lähellä, ja siellä retkeillään paljon säästä riippumatta.

Perusopetus

Luokat 1-8 muodostavat luokanopettajan ja osittain aineopettajien ohjaaman luokka-asteen. Yhdeksännestä luokasta alkaen luokan asioista pitää huolta oma luokanvalvoja, ja opetuksesta huolehtivat aineopettajat.

Lukio

Lukiossa opetuksesta huolehtivat aineopettajat, ja jokaisella luokalla on oma nimetty luokanvalvoja.

Luokkasarjat 10, 11 ja 12 A/C säilyvät rinnakkaisluokkina, mutta esimerkiksi pitkän matematiikan, pitkän kielen ja fysiikan valinneet opiskelijat muodostavat yli luokkasarjojen meneviä ryhmiä.

Koulullamme on oma oppilaskunta.

Retket, matkat, näytelmät ja leirit lisäävät työn iloa.

Helsingin Rudolf Steiner -koulu, Helsinki
Helsingin Rudolf Steiner -koulu, Helsinki