Tarjoamme kohtuuhintaista ja laadukasta asumista Helsingissä.

Helsingin Asumisoikeus Oy eli HASO on Helsingin kaupungin kokonaan omistama asumisoikeusyhtiö, joka perustettiin vuonna 1992. Olemme nykyisin Helsingin edullisin sekä asuntojen lukumäärällä mitattuna myös Helsingin suurin asumisoikeusyhtiö.

HASO muodostuu 89:sta asuinkohteesta (9/2018), jotka sijaitsevat erinomaisilla alueilla Helsingissä. Rakennuskantamme on nuorta: ensimmäinen kohde on valmistunut vuonna 1993 ja viimeisimmät kohteet vuonna 2018. Uudisrakentaminen jatkuu Helsingin maankäytön ja asumisen toteutusohjelman mukaisesti. Ohjelma linjaa HASOn kasvavaksi ja vahvistuvaksi yhtiöksi. Asukkaille kasvu merkitsee taloudellista vakautta ja joustavuutta vaikkapa silloin, kun asunnon vaihtaminen on ajankohtaista.

Asumisoikeusasuminen tarjoaa välimuodon vuokra- ja omistusasumisen väliin. Tuleva asukas maksaa ennen muuttoaan asumisoikeusasunnon arvosta 15 prosenttia ja lunastaa näin itselleen käytännössä elinikäisen oikeuden asua asunnossa, mikäli asuminen sujuu häiriöittä. Pois muuttaessa asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle rakennuskustannusindeksillä tarkastettuna, mikäli HASOlla ei ole saamisia irtisanojalta. Asumisen aikana peritään kuukausittaista vastiketta sekä käyttökorvauksia, esim. vesimaksua. Vastike HASOn asunnoissa vuonna 2018 on keskimäärin 9,76 €/jm²/kk.

Asumisoikeusasumisen edut ovat monet: vastikkeen edullisuus verrattuna Helsingin yleiseen vuokratasoon, toimiva isännöinti ja huolto, selkeä vastuunjako asukkaiden ja yhtiön välillä jne.

Jo yli 8000 helsinkiläistä asuu asunnoissamme.

Lisätietoja kotisivuilta

Tutustu asuntokantaamme ja hae asumisoikeusasuntoa osoitteessa www.haso.fi.

Helsingin Asumisoikeus Oy, Helsinki
Helsingin Asumisoikeus Oy, Helsinki
Helsingin Asumisoikeus Oy, Helsinki
Helsingin Asumisoikeus Oy, Helsinki
Helsingin Asumisoikeus Oy, Helsinki

Osoite

näytä reitti ikoni

Näytä reitti nykyisestä sijainnistasi

Valitse aloitusosoite

Aukioloajat

La
Suljettu
Su
Suljettu
Ma
09:00-17:00
Ti
08:30-16:00
Ke
08:30-16:00
To
08:30-16:00
Pe
08:30-14:30
Päivitä ja lisää tietoja yrityksestäsi
Kirjaudu maksuttomaan
Oma Fonecta
-palveluun ja muokkaa yrityksesi tietoja.

Kokemuksia yrityksestä Helsingin Asumisoikeus Oy

piilota/avaa sisältö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.