Varaa aika
Varaa aika
Lähetä viesti
Lähetä viesti

Majoitus- ja lomapalvelua Syötteellä - lomaa ympäri vuoden tunturilammen rannalla

Aten Mökit on tarjonnut loma- ja virkistyspalveluja Syötteellä jo vuodesta 1979. Tarjoamme viihtyisää ympärivuotista majoitusta luonnonkauniissa maisemissa Pudasjärven Syötteellä. Kaikki mökkimme ovat hyvin varusteltuja ja sopivat hyvin esimerkiksi perheiden, pariskuntien sekä pienten ryhmien loman viettoon.

Lomapalvelumme tarjoavat mielekästä tekemistä koko perheelle. Meillä voit viettää aikaasi niin uimisen, kalastuksen, moottorikelkkailun, hiihdon, laskettelun, marjastuksen ja sienestyksen tai savusaunomisen puitteissa.

Kotakahvilasamme myydään kahvilatuotteiden lisäksi myös matkamuistoja ja paikallisista korukivistä tehtyjä koruja. Kahvilamme on auki sesonkeina joka päivä.

Talvella valaistu hiihtolatu kulkee mökkikylän ympäri ja jatkuu Iso-Syötteelle saakka. Kovalammesta voit kalastaa ahventa, haukea, siikaa ja kirjolohta sekä läheisestä purosta taimenta. Alueella on hyvät ulkoilumaastot. UKK-reitin lisäksi mökkikylästä lähtee useita erimittaisia polkuja. Lapsille on erillinen Peikkopolku.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Majoitusta hyvin varustelluissa mökeissä

Vuokraamme mökkejä ympärivuotisesti. Joka vuodenajalle on tarjolla erilaista omatoimistia ohjelmaa. Myös lemmikkieläimet ovat tervetulleita pientä lisämaksua vastaan

Aten mökkien avainpalvelu ja reception on Kotakahviossamme, kelosyötteentie 9. Ellei muuta sovita, olemme paikalla opastamassa asiakkaitamme mökeille.

Mökeissä on pää-asiassa; 2-makuuhuonetta, tupa, jossa hyvin varusteltu keittiö-osa, takka, sisä-wc, terassi, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Varusteisiin kuuluvat mm. tv, radio sekä leivänpaahdin, vedenkeitin, astiat ja keittovälineet, astianpesukone, pyykinpesukone.

Mökkeihin ja hintoihin sisältyvät petivaatteet, takkapuut, auton moottorilämmittimen sähkö sekä kesäisin vene.Liinavaatteet eivät sisälly hintoihin.

Lisämaksusta asiakkaan niin halutessa; liinavaatteet, vauvansänky, vauvan tuoli sekä loppusiivous.

Kelosyöte/aten mökkien synty ja kehitys

Kelosyöte syntyi vuonna 1979, kun kolme veljestä ko. alueelta tiesivät, että Isosyötteen laskettelukeskusta aletaan seuraavana vuonna rakentamaan.

Vuonna 1979 kolme yrittäjä veljestä, Atte, Eero ja Pauli Särkelä aloittivat ensimmäisten kelohonkaisten mökkien rakentamisen.

Kovan vuokrakysynnän vuoksi mökkien rakentaminen jatkui aina vuoteen 1990 käsittäen tuolloin yhteensä 26 mökkiä, joista kelohonkaisia oli 24 mökkiä. Vuoden 1990 jälkeen yrittäjät keskittyivät oheistoimintojen kehittämisiin. Alueellle oli jo syntynyt hevostalli ja korukivihiontaa sekä luontaisesti kalastusharrastajille hyvät ottipaikat Kovalammessa (jonka rantamilla mökkikylä sijatsee) sekä läheisellä tammukkapurolla,Myllyojalla. Lisäksi alueelle syntynyt savusauna.

Vuonna 199o Aten mökit rakensivat korukivipajan ja -92 Kotakahvion, jonka tarkoitus on palvella niin ryhmämatkailijoita kuin yksittäisiä matkailijoitakin. Valaistu latu rakennettiin 1990 luvun puolessa välissä ja siitä on valaistu yhteys Pikkusyötteelle ja Isosyötteelle. Yhteensä latuja Syötteen alueella on 120 km, joista valaistuna on n. 18 km.

Lisäksi Kelosyötteen alueella on pyritty huomioimaan erityisesti lapsiperheet, pariskunnat yms. luonnossa kulkijat. Lapsille ja lapsen mielisille on -90 luvujlla tehty erillinen Peikkopolku jossa on myös peikkoteatteri. Joka kesä ja miksipä ei myös talvella, voi peikkoteatterissa näytellä oman mielensä mukaisesti. Peikkopolulle voi valmistaa myös oman peikon.

Alueella on myös muunaiheisia polkuja, lyhempiä ja pidempiä. Näiltä polulta pääsee myös alueen muille reiteille.

Oman rakentamisen lisäksi Veljekset kaavoittivat maata tonteiksi, joita he ovat myyneet pää-asiassa 2000 luvulla ja myyvät edelleen. Nykyisin Kelosyötteen alueella on loma-asuntoja 53 ja 10 vakituista asuntoa.

Harrastusmahdollisuudet neljänä vuodenaikana:

Kesällä: Kalastus, vaellus, oleilu, kävely, marjastus, pyöräily, kuntoilu

Syksyllä: Kalastus, sienestys, marjastus, ruskan ihailu, revontulet

Talvella: Laskettelu, hiihtäminen, moottorikelkkailu, pilkkiminen, kaamoksen tunteminen, mahdollisten revontulien katselu

Keväällä: Laskettelu, hiihtäminen, moottorikelkkailu, pilkkiminen, kesän tulemisen tunteminen (nopea)

Tervetuloa tutustumaan Kelosyötteen matkailutarjontaan.

Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi
Aten Mökit ja Kotakahvila, Pudasjärvi

Aukioloajat

Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu
Su
Suljettu
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.