Tietoa meistä

PERUNATÄRKKELYSTÄ JA PERUNAPROTEIINIA

Finnamyl Oy perustettiin vuonna 1999, mutta itse tehdas on toiminut Kokemäellä jo vuodesta 1942. Konserniin kuuluu myös Lapuan Peruna Oy, jonka koko tuotanto myydään modifioitavaksi paperiteollisuuden käyttöön. Tuotteidemme raaka-aine, tärkkelysperuna, kasvaa pääosin Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan puhtailla hietamailla.

Kokemäellä valmistamme, pakkaamme ja myymme perunatärkkelystä ja elintarvikkeita kaupan keskusliikkeille sekä elintarviketeollisuudelle. Osa Kokemäen tärkkituotannosta myydään paperi-teollisuuden tarpeisiin. Kokemäellä valmistetaan myös perunaproteiinia rehukäyttöön.

Finnamyl konsernin toiminta-ajatuksena on sopimusviljelyttää tärkkelysperunaa sekä Kokemäen että Lapuan tehtaalle ja valmistaa perunatärkkelystä sekä tärkkelystuotteita. Tärkkelystä ja tärkkelystuotteita myydään asiakkaille Suomessa (tekniseen käyttöön ja elintarvikekäyttöön) ja ulkomailla (elintarvikekäyttöön).

Perunatärkkelyksen paras ominaisuus elintarvikekäytössä on veden sitominen ja toisaalta teknisessä käytössä toimia helposti muokattavana liima- ja sidosaineena paperin valmistuksen osana.

Sijainti kartalla

Aukioloajat

ma
08:00 - 16:00
ti
08:00 - 16:00
ke
08:00 - 16:00
to
08:00 - 16:00
pe
08:00 - 16:00
la
Suljettu
su
Suljettu