Satamayhtiön - Inkoo Shipping Oy Ab:n omistaa suomalainen yritys. Inkoon satama on yksityisesti omistettu, yleinen kaupallinen satama. Sataman vuotuinen liikenne on noin miljoona tonnia. Sataman koko liikenne on hakurahtiliikennettä; säännöllistä linjaliikennettä ei ole lainkaan.

Satama kuuluu ns. talvisatamiin, jotka pidetään auki vuoden ympäri. Jääolosuhteet ovat kuitenkin normaalitalvina helpot ja väylä on avoin lähes koko vuoden.

Satama on erikoistunut kuivan bulk-tavaran käsittelyyn ja varastointiin. Sataman kilpailukyky perustuu joustaviin käsittely- ja varastointimahdollisuuksiin, pitkäaikaiseen kokemukseen irtotavaran käsittelyssä sekä sataman maantieteelliseen asemaan hyvien meri- ja tieyhteyksien päässä.

Satama sijaitsee Inkoon kunnassa, Fagervikin lahdessa (60°01'N, 23°55'E). Helsinkiin ja maan muihin kaupan ja teollisuuden keskuksiin on hyvät ja nopeat maantieyhteydet. Etäisyys Helsinkiin maanteitse on noin 60 km, Lohjalle 30 km, Lahteen 150 km, Turkuun 120 km ja Tampereelle 200 km.

Satama-alueella on noudatettava Inkoo Shipping Oy Ab:n hallituksen 11.02.2015 hyväksymää satama-järjestystä.

Yhtiöllä on oma ahtausosasto, joka tarjoaa alus- ja lastinkäsittelypalveluja satamassa sekä oma laivanselvitys- ja huolintaosasto, joka tarjoaa huolinta- ja laivanselvityspalveluja Inkoossa ja muissa lähialueen satamissa sekä Paraisilla ja sen lähialueen satamissa.

Inkoo Shipping Oy on Suomen Satamaliiton jäsen

Sertifikaatti

ISPS

Ympäristö ja jätehuolto

Koska satama käsittelee pääasiassa erilaisia irtotavaroita, painottuu sataman ympäristöpolitiikka käsittelyssä syntyvän pölyn minimointiin, lastijäämien ja jätteiden vähentämiseen ja asianmukaiseen käsittelyyn sekä meluhaittojen hallintaan

Satama noudattaa Itämeren ympäristönsuojelukomission suosituksia ja määräyksiä koskien merien pilaamisen ehkäisemistä.

Kaikki päästöt mereen ovat kiellettyjä satama-alueella.

Satamalla on jätehuoltosuunnitelma ja ohjeet, jotka perustuvat lajiteltujen, kiinteiden jätteiden vastaanottoon. Kiinteät jätteet on lajiteltava luokkiin: energiajäte (paperi, puu, pahvi, muovi), metalli, lasi ja sekajäte (lajittelematon jäte)

Näytä koko teksti

Sijainti kartalla

Aukioloajat

ma
06:00 - 22:00
ti
06:00 - 22:00
ke
06:00 - 22:00
to
06:00 - 22:00
pe
06:00 - 22:00
la
Suljettu
su
Suljettu

Lisäyhteystiedot

Tomas Damén , liikennepäällikkö, varaturvapäällikkö
Tomas Damén , liikennepäällikkö, varaturvapäällikkö
Jani Nordman , tekninen päällikkö, turvapäällikkö (ISPS)
Jani Nordman , tekninen päällikkö, turvapäällikkö (ISPS)
Laiva-agentit / aluspalvelu Inkoossa
Laiva-agentit / aluspalvelu Paraisilla