Hakukone­optimointi

hakukoneoptimointi - seO

Hakukoneoptimointi tehostaa yrityksesi näkyvyyttä

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan verkkosivuston sijoitusta Googlen luonnollisissa hakutuloksissa tiettyjä hakusanoja käytettäessä.


Suomalaiset tekevät Googlessa jopa yli 30 miljoonaa hakua päivittäin - hakukoneiden tarjoama asiakaspotentiaali on siis erittäin suuri! Tietoa etsitään usein tarpeen, tuotteen tai palvelun nimellä. Hakukoneoptimoinnilla varmistat, että yrityksesi kotisivut löytyvät hakutuloksista, kun juuri sinun toimialasi tuotteita ja palveluja etsitään.

Miksi tehdä hakukoneoptimointia?

Google arvostaa hyvin toimivaa sivustoa

Hakukoneissa ensimmäisen hakutulossivun tulokset keräävät jopa yli 91 % kaikista klikeistä. Hakukoneoptimoinnilla varmistat, että yrityksesi verkkosivujen tekninen ja sisällöllinen suorituskyky on hyvällä tasolla. Näin voidaan saavuttaa mahdollisimman hyvä näkyvyys luonnollisissa hakutuloksissa juuri sinun toimialasi kannalta tärkeimmillä hakutermeillä.


Enemmän myyntiä ja yhteydenottoja 

Kun sivuston laatu kohenee, tarjoaa tämä myös paremman asiakaskokemuksen kävijälle, mikä johtaa yhä useamman vierailun ostoon tai yhteydenottoon. Hakukoneoptimointi vaikuttaa erityisen tehokkaasti paikallisten tuotteiden ja palvelujen myyntiin.


kasvata luotettavuutta

Hyvä sijoitus Googlen hakutuloksissa viestii tiedon etsijälle, että kyseessä on varteenotettava yritys omalla alallaan ja toimialueellaan. Hakutulossijoitusten ja konversioiden lisäksi hakukoneoptimointi parantaa siis myös yrityksesi luotettavuutta.

parempaa näkyvyyttä hakukoneissa

Hakukoneoptimoinnin avulla voit parantaa yrityksesi sijoitusta hakutuloksissa ja saada lisää asiakkaita. Tiedonhaku aloitetaan usein suoraan Googlesta - huolehdi, että yrityksesi löytyy hakutuloksista, kun toimialasi tuotteita ja palveluja etsitään.

Pyydä tarjous

yli 30 miljoonaa hakua päivittäin

Suomalaiset tekevät Googlessa jopa yli 30 miljoonaa hakua päivittäin - hakukoneiden tarjoama asiakaspotentiaali on siis erittäin suuri! Hakukoneoptimoinnin avulla varmistat, että yrityksesi näkyy oman toimialasi ja alueesi hakutuloksissa.

Pyydä tarjous

hakukoneoptimointi - palvelun sisältö

Tarjoamme laajuudeltaan erilaisia paketteja yrityksesi tarpeen mukaan. Teemme tarpeisiisi räätälöidyn hakukoneoptimoinnin suunnitelman ja toteutuksen. Asiakaskohtaisen paketin laajuuteen vaikuttavat toimialan kilpailutilanne ja verkkosivuston laajuus. *Esimerkiksi laajat sivustot kuten verkkokaupat tai kilpailutilanteeltaan laajat markkinat omaavat sivustot (valtakunnallinen, kansainvälinen tai pääkaupunkiseutu) on suositeltavaa optimoida mahdollisimman laajaa palvelupakettia käyttäen.

Varmistamme, että sivut ovat käyttäjäystävälliset ja niiden toimivuus vastaa Googlen suosituksia. Teemme yrityksesi toimialaan liittyvän hakusanatutkimuksen ja sovimme kanssasi yrityksesi liiketoimintaa parhaiten palvelevat optimoitavat termit.

Lisäksi kauttamme saat kattavan raportoinnin, jonka avulla tiedät kuinka paljon yrityksesi näkyvyys paranee optimoinnin avulla. Raportista näet hakusanasijoitusten ja orgaanisten kävijämäärien kehityksen. 

Palvelun hintaan vaikuttavat mm. verkkosivujen laajuus, kilpailutilanne, alueellinen kattavuus sekä optimoinnin kieli. Hakukoneoptimointi on lähtökohtaisesti paikallisen näkyvyyden parantelua, mutta asiakkaan tilanteesta riippuen myös valtakunnallinen tai kansainvälinen tekeminen onnistuu. Palvelupaketti valitaan asiakkaan toimialan ja alueen kilpailutilanteen sekä verkkosivujen laajuuden mukaan.

onko sivusi
optimoitu?

Kuinka hyvin yrityksesi sijoittuu Googlen hakutuloksissa? Testaa maksutta yrityksesi Google-näkyvyys!  Syötä tarvittavat tiedot kenttiin ja paina Tee testi -nappia. Saat raportin siitä, miten hyvin yrityksesi sijoittuu Googlen hakutuloksissa.

Tee maksuton Google-näkyvyystesti

"kävijämäärät ovat parhaimmillaan nousseet 110 %."

Pia Enkovaara, Multivac Oy

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Google­-mainonta

Hinta alkaen

240

€/kk

+ alv

Lisää näkyvyyttä Googlesta! Kauttamme saat laadukkaat Google-mainonnan kampanjat vankalla ammattitaidolla.

Lue lisää

Fonecta Kontakti

Hinta alkaen

49

€/kk

+ alv

Fonecta Kontaktin avulla ylläpidät yrityksesi ajan tasaisia tietoja lukuisissa verkon kanavissa.

Lue lisää

Avaimet käteen -kotisivut

Hinta alkaen

22

€/kk

+ alv

Kauttamme saat ammattilaisen suunnittelemat kotisivut yritykselle ja yhdistykselle.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvää tietoa

 • Sem, seo vai sea? Mitä nämä lyhenteet tarkoittavat, ja miksi niillä on merkitystä yrityksen liiketoiminnalle?
  29.08.2018
  SEM, SEO vai SEA?

  SEM, SEO, SEA – vilisevätkö kirjaimet jo silmissäsi? Ei mikään ihme, jos pääsi menee pyörälle eri kirjainyhdistelmien keskellä, varsinkaan jos päätoimista työtäsi ei ole työskennellä näiden termien kanssa.  Kerrataanpa, mitä eroa niillä on keskenään.

  Lue lisää
 • Ajatteletko jo mobiili ensin?
  15.08.2018 - Johannes Lindblom
  Ajatteletko jo mobiili ensin?

  Jos minulta kysytään mikä on tämän hetken tärkein huomioitava trendi kotisivusuunnitteluun liittyen, vastaan: mobiili ensin -ajattelutapa. Väitän että jokaisen kotisivuja suunnittelevan pitää nyt ja tulevaisuudessa keskittyä entistä enemmän nettisivujen mobiilisuoritukseen. Suunnittele siis sivut entistä enemmän mobiilia varten. Hakukonekäyttäytyminen on jo nyt muuttunut siihen suuntaan että hakuja tehdään, toimialasta riippuen, yhtä paljon tai enemmän mobiilissa kuin pöytäkoneella. Tähän käyttäytymismuutokseen on myös Google pyrkinyt jo vastaamaan painottamalla parempaa mobiilikokemusta tarjoavia sivustoja paremmin mobiilihauissa.

  Lue lisää
 • Lataa hakukoneoptimoinnin maksuton opas!
  10.01.2018
  Tilaa Hakukoneoptimoinnin opas onnistujalle

  Hakukoneoptimoinnin opas kertoo perustiedot ja käytännön vinkit hakukoneoptimoinnista.

  Lue lisää