Google­-mainonta

Mietitkö, sopisiko Google-mainonta sinun yrityksellesi? Tehdäänpä yksinkertainen kysely: Haluatko lisää asiakkaita? Jos vastasit kyllä, Google-mainonta sopii hyvin todennäköisesti sinun yrityksellesi.

Pyydä tarjous yrityksellesi!

Google Ads ja Display

Google-mainonta tuo lisää näkyvyyttä ja asiakkaita

Google-mainonta on tehokas tapa täsmämainostaa kohderyhmillesi, kasvattaa tunnettuutta ja löytää uusia asiakkaita. Mainostaa voi monella eri tavalla: joko Google-hakujen yhteydessä tai Googlen mainospaikkaverkostossa, joka kattaa monia suosittuja nettisivustoja.

 

Verkossa tavoitat asiakkaasi kaikkein varmimmin. Jopa 8/10 suomalaisesta käyttää nettiä useita kertoja päivässä. Vaikka et siis tietäisi, missä asiakkaasi fyysisesti on, tiedät varmasti, että netissä hän on useasti, missä tahansa hän liikkuukin.

 

Fonectan kanssa toteutat helposti tuloksekkaita hakusanamainonta- ja Display -mainoskampanjoita, joista kerromme seuraavaksi lisää.

Miksi Google-mainonta kannattaa?

1.
Kiinnostuneet asiakkaat löytävät yrityksesi helposti suoraan Googlesta.

 2.  
Tarkan kohdennuksen avulla tavoitat asiakkaat omalta toimialueeltasi

3.
Et maksa näyttökerroista, vaan kiinnostuneiden asiakkaiden klikeistä

4.
Google-mainonnalla saat nopeasti tuloksia kustannustehokkaasti

Lataa ilmainen opas 

Google-mainonnan opas sopii sinulle, jos olet kiinnostunut Google-mainonnasta, mutta et ole varma sopiiko se juuri sinun yrityksellesi. Tai olet ehkä jo kokeillutkin, mutta haluaisit saada mainonnasta enemmän tehoja irti. Lataa maksuton opas Google-mainontaan

Lataa oppaasi tästä!

Google Ads vai Google Display?

Google Ads: Hakusanamainontaa Suomen käytetyimmässä hakukoneessa

Google-hakusanamainonta tarkoittaa Googlen hakutulosten yhteydessä esiintyviä mainoksia. Mainoksesi tulevat näkyviin vain silloin, kun kiinnostunut asiakas etsii kyseisten hakusanojen avulla tietoa.

 

Ja sitä tietoahan etsitään! Miljardeja hakuja päivittäin. Suomalaisista jopa 98 % käyttää hakukonetta etsiessään tuotteita ja palveluja.

 

Varmista, että yrityksesi löytyy hakutuloksista. Googlesta tietoa etsivä asiakas on jo kiinnostunut hakemastaan tuotteesta tai palvelusta, jolloin hän on valmiiksi alttiimpi mainonnalle. Google-mainonta tuo yrityksesi hänen luokseen juuri oikealla hetkellä.

 

Hakusanamainonta on kustannustehokas tapa hankkia uusia asiakkaita: et maksa mainosten näyttökerroista, vaan mainoksen klikkauksesta, kun kiinnostunut asiakas siirtyy yrityksesi sivuille. 

 

Hakukoneoptimoinnilla sen sijaan voidaan tavoitella hyviä sijoituksia Googlen luonnollisissa hakutuloksissa, missä itse klikki ei maksa sinulle mitään.

Google Display: Kiinnitä huomio kuvalla ja tekstillä

Google Display -mainonta eli bannerimainonta on kuvan ja tekstin yhdistävää mainontaa Googlen erittäin laajassa mainosverkostossa - siis hakutulosten ulkopuolella. Voit kohdentaa mainontaa esimerkiksi kohderyhmäsi kiinnostuksen kohteiden tai demografisten tietojen kuten iän tai koulutustason mukaan.

 

Google Displayn avulla tavoitat asiakkaat kattavasti Google-verkoston suosituimmilta sivuilta eli juuri sieltä missä he viettävät aikaansa - esimerkiksi Youtubessa, Gmailissa, videopeleissä ja monilla Googlen yhteistyösivustoilla.

Erotu kilpailusta räätälöidyillä mainosratkaisuilla

Räätälöidyn Google-mainonnan avulla tavoitat asiakkaasi hakukoneesta, vaikka toimialasi hakumäärät olisivat suuria ja kilpailu kovaa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Haluan kuulla lisää!

Kokemuksen syvällä rintaäänellä

Yli 10 vuoden aikana olemme kerryttäneet valtavan määrän kokemusta ja tietoa eri toimialojen tarpeista ja mainoskampanjoiden menestystekijöistä. Sertifioidut Google-asiantuntijamme ovat yrityksesi tukena mainonnan kaikissa vaiheissa.

Haluan kuulla lisää!

Google-mainonta - paketit ja hinnat

Tarjoamme laajuudeltaan erilaisia Google Display ja Google Ads-hakusanamainonnan paketteja joista voit valita tilaukseesi joko molemmat palvelut tai ainoastaan toisen, tarpeesi mukaan. Asiantuntijamme tutustuvat kotisivuihisi ja toimialaasi, alueesi hakumääriin sekä Fonectan ja Googlen tietoihin potentiaalisten asiakkaiden hakukäyttäymisestä.

 

Google-mainoskampanjaasi seurataan ja optimoidaan parhaimman tuloksen saavuttamiseksi. Pidämme sinut ajan tasalla mainoskampanjan tuloksista, joita voit seurata helposti myös Oma Fonecta -palvelusta.

Paketit sisältävät mm.

S­-paketti

M-paketti­

L-paketti

Starttimaksu

125 €

199 €

299 €

Mainosbannerit

300 €

300 €

300 €

Hakusanat ja mainostekstit


Mainosryhmien määrä

1-4 kpl

5-8 kpl

9-13 kpl

Kuukausittainen raportointi


Oma Fonecta -palvelu


240 €/kk

Hinta alkaen

500 €/kk

Hinta alkaen

1000 €/kk

Hinta alkaen

Pyydä tarjous!

Google-mainonta kanssamme

 

Me tiedämme, mitä olemme tekemässä

Olemme nimittäin tehneet Google-mainontaa yli 10 vuoden ajan. Tunnemme eri toimialat ja mainonnan menestystekijät. Kokeneet, sertifioinnin suorittaneet mainosasiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua saavuttamaan yrityksesi mainostavoitteet. Teemme yrityksesi tavoitteiden mukaisen Google-mainonnan suunnitelman - ja toteutamme sen. Huolehdimme kampanjasi sujuvuudesta ja pidämme sinut ajan tasalla.

Markkinoit täsmällisesti, etkä maksa turhasta

Google-mainoksesi näkyvät vain heille, jotka etsivät toimialasi tuotteita ja palveluja haluamillasi hakusanoilla - tarvittaessa vaikka tietyn maantieteellisen alueen sisällä.

Google Display taas tavoittaa asiakkaasi sieltä missä he tykkäävät viettää eniten aikaa verkossa. Googlen mainosverkostosta löytyy kattavasti suosittuja sivustoja, joilla mainostaminen on kuin pistäytyisit kohderyhmäsi olohuoneeseen.

Et maksa turhista näyttökerroista, vaan klikkauksista, eli kiinnostuneiden asiakkaiden siirtymisestä yrityksesi kotisivuille.

Saat näkyvyyttä nopeasti

Google-hakusanamainonnan avulla saat nopeasti vastinetta markkinointiin investoimillesi rahoille. Voit saada kotisivusi nopeastikin näkyville, kun asiakkaat etsivät tarjoamaasi tuotetta tai palvelua Googlesta, ja näin olet mukana kilpailussa.

Näkyvyyteen mainospaikoilla vaikuttaa mm. mainosbudjettisi, kilpailu kyseisellä hakusanalla ja alueella, sekä kotisivujesi laatu. Google Ads -mainonnassa nopea näkyvyys maksaa sinulle klikeissä sivustollesi. Jos taas haluat näkyvyyttä Googlen luonnollisissa hakutuloksissa, tutustu hakukoneoptimointiin.

Ratkaisumme taipuvat tarpeidesi mukaan

Tarjoamme Google Display ja hakukonemainontaa vakiopakettien lisäksi myös räätälöityinä mainosratkaisuina. Vakiopakettimme avulla parannat yrityksesi löydettävyyttä ja näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa ja mainosverkostossa nopeasti sekä tehokkaasti.

Suosittelemme räätälöityä vaihtoehtoa silloin, kun toimialan hakumäärät Googlessa ovat poikkeuksellisen suuria tai mainonnalla on erityinen rooli yrityksen liiketoiminnassa.

Myynti kasvuun Google-mainonnalla

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Fonecta Kontakti

Hinta alkaen

49

€/kk

+ alv

Fonecta Kontaktin ansiosta yrityksesi tiedot ovat aina ajan tasalla ja saatavilla kaikissa verkon tärkeimmissä kanavissa.

Lue lisää

Fonecta Chat

Hinta alkaen

231

€/kk

+ alv

On tärkeää, että asiakkaasi saavat vastauksia kysymyksiinsä reaaliajassa. Fonecta Chat on toimiva lisämyynnin kanava toimistoaikojen ulkopuolella.

Lue lisää

Hakukone­optimointi

Hinta alkaen

210

€/kk

+ alv

Hakukoneoptimointi auttaa kotisivujasi sijoittumaan korkeammalle Googlen luonnollisissa hakutuloksissa.

Lue lisää

Hyödyllistä tietoa Google-mainonnasta

Fonectan tietopankista löydät ajankohtaista tietoa Google Ads -hakusanamainontaan sekä Google Display -bannerimainontaan liittyen. Päivitämme tietopankkiin kattavasti kirjoituksia myös muista digimarkkinoinnin osa-alueista. Alta löydät kaikki artikkelit Google-mainontaan liittyen:

 • Yrittäjä, kohdennatko mainontasi oikein?
  14.01.2022
  Yrittäjä, kohdistatko mainontasi oikein?

  Suurin osa yrityksistä ja yrittäjistä ymmärtää mainonnan ja markkinoinnin tärkeyden uusasiakashankinnassa sekä nykyasiakkaiden pidossa. Kuitenkin mainonnan ehkä tärkein kompastuskivi voi yritykselle olla oikea kohdentaminen, eli oikean kohderyhmän saavuttaminen. Tässä tullaankin kiinnostavan kysymyksen äärelle.

  Lue lisää
 • Lataa Google-mainonnan maksuton opas!
  03.12.2021
  Tilaa opas Google-mainontaan

  Oletko kiinnostunut Google-mainonnasta, muttet ole varma, sopiiko se juuri sinun yrityksellesi? 

  Google on maailman käytetyin hakukone. Päivittäin sadat miljoonat ihmiset suorittavat miljardeja hakuja Googlen kautta saadakseen vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin ja ongelmiin. Google-mainonta on erinomainen tapa nostaa yrityksen näkyvyyttä hakutuloksissa.

  Lue lisää
 • Google-shopping ja verkko-ostaminen
  18.05.2021
  Google Shopping ja verkkokaupan mainonta

  Oma mainosmuoto verkkokaupoille ja vähittäiskaupalle

  Google Shopping on mainosmuoto, joka on ollut Suomessa saatavilla jo jonkin aikaa. Se on yleistynyt vauhdilla, ja niin pienet kuin suuretkin kauppiaat ovat voineet kokeilla sitä osana digitaalisen mainonnan ja markkinoinnin panostuksiaan.

  Shopping-mainokset tunnistaa useimmiten Googlen hakutulossivun yläpuolella tai reunoilla olevista kuvallisista tuotelistauksista, joissa on näkyvillä tuotteen hinta. Mainosten tavoitteena on tuottaa suoraa verkkokauppamyyntiä eikä vain klikkauksia kotisivujen etusivulle tai laajoihin tuotelistauksiin. Kävijä päätyy suoraan kyseisen tuotteen ostosivulle, josta ostoskoriin lisääminen ja tilaaminen on luontainen seuraava askel.

  Google Shopping -mainontaa voivat tehdä sekä Suomessa että kansainvälisesti mikä tahansa mainostaja, jonka verkkokaupan tai kivijalkakaupan tuotteet ovat ostettavissa kappalemääräisesti yksikköhinnoilla, ja jonka tuotteet vastaavat Shopping-mainosten käytäntöjä. Shopping-mainonta ajetaan tavalliselta Google Ads -tililtä ja se näkyy tutussa hakuverkostossa.

  Mainos - Osta nyt

  Mainos - iPhone 12

  Klikkimainonnasta kohti konkreettista liikevaihdon kasvattamista

  Google Shopping -mainonnan tarkoitus on olla taktinen työkalu, jolla kasvatetaan konkreettisia liiketoimintalukuja ja tuotetaan mitattavia tuloksia. Se onkin siihen tarkoitukseen yksi markkinoiden parhaista tuotteista.

  Monelle perinteiselle digitaalisen mainonnan tekijälle Shopping-mainonta voi aiheuttaa aluksi pieniä ihmettelyn hetkiä. Google Shopping -kampanjassa ei ole ollenkaan hakusanoja. Kaikki avainsanat ja niiden variaatiot tulevat suoraan verkkokaupan tuotedatasta.

  Myös mainonnan tavoite Shopping-kampanjoissa poikkeaa usein siitä, mitä menneinä vuosina on hakusanamainonnan osalta totuttu mittaamaan. Mainosmuoto on kehitetty tuottamaan suoraa liikevaihtoa kauppiaalle, joten tälle kampanjatyypille on luontevaa, että asiakaspolku aina tuotteiden katselusta ostoskoriin lisäykseen ja tilaamiseen ovat mainonnan seurattavissa.

  Hintarjous ja budjetti- näkymä

  Shopping-mainonnan tekniset vaatimukset

  Google Merchant Center

  Oma kauppiaskeskuksesi

  Shopping-mainonnan tukikohta on Google Merchant Center, johon mainostaja luo oman verkkokauppansa kauppiaskeskus-tilin. Jos Shopping-mainonnan toteuttaa joku ulkopuolinen kumppani, tulee Kauppiaskeskus-tilin oikeudet jakaa kumppanille sopimuksen ajaksi.

  Googlen tuotteiden näkökulmasta kauppiaskeskus on siitä tärkeä osa verkkokaupan markkinointia, että sieltä käsin tapahtuu sekä tuotetietojen että kauppiaan yritystietojen hallinta. Mainostajan täytyy vahvistaa oman verkkokauppansa omistajuus kauppiaskeskukselle ennen kuin mainonnan tekeminen on mahdollista. Juuri tästä syystä tili on hyvä pitää tallessa silloinkin, kun Shopping-mainonta ei ole käynnissä. On siis tärkeää kommunikoida eri sidosryhmien kanssa avoimesti Shopping-mainonnan suunnittelusta ja kauppiastilin olemassaolosta.

  Mikä on hintavertailupalvelu (CSS)?

  Kauppiaskeskuksen luova mainostaja saa Shopping-mainontaa varten käyttöönsä kolmannen osapuolen hintavertailupalvelun (eng. Comparison Shopping Service), joka välittää mainonnan klikit Googlen ja mainostajan välillä. Palvelu on ilmainen, mutta se on pakollinen Google Shopping -mainontaa tehtäessä Suomen markkinassa. Tästä palvelusta on peräisin Shopping-mainosten alapuolella näkyvä teksti ”Sivustolta…”, jonka tieto riippuu siitä, mikä palveluntarjoaja mainontaa varten on valittu. Myös Googlella on oma Comparison Shopping Service, mistä on peräisin maininta ”Sivustolta Google”.

  Mistä mainostaja saa toimivan tuoteluettelon?

  Usein haastavin vaihe Shopping-mainonnan suunnittelussa on tuoteluettelon hankkiminen. Tuotefiidin lukee ja käsittelee kone, ei ihminen. Tuoteluettelolle on olemassa tiettyjä vähimmäisvaatimuksia: jokaisella tuotteella täytyy esimerkiksi olla yksilöivä ID, toimiva linkki tuotteeseen, linkki tuotekuvaan, tuotemerkki, hinta ja tiedot tuotteen saatavuudesta.

  Luettelon luominen käsin on liian työlästä, jos tuotteita on satoja tai tuhansia, ja jos tiedot päivittyvät päivittäin. Onneksi kuitenkin tunnetuimmat suuret verkkokauppa-alustat kuten WooCommerce, Shopify, MyCashFlow tai Ecwid luovat mainostajalle tarvittaessa tuoteluetteloita verkkokauppaan päivitettyjen tuotetietojen mukaan. Ennen luettelon käsin tekemistä kannattaakin varmistaa, löytyykö fiidi jo valmiiksi oman verkkokauppa-alustan ominaisuuksista.

  Älykkäät kampanjamuodot ja Smart Shopping

  Juuri kun Google Shopping -mainonta ehti Suomessa ottaa ensimmäiset askeleensa, saivat mainostajat samaan aikaan käyttöönsä seuraavan sukupolven kampanjamuodon. Monen mainostajan kohdalla Smart Shopping -kampanjan pitkän tähtäimen tulokset ovat olleet perinteistä Google Shopping-mainontaa paljon houkuttelevampia.

  Smart Shopping toimii huomattavasti automatisoidummin kuin perinteinen Shopping ja hyödyntää koneoppimista kampanjan joka käänteessä. Hakutulossivujen Shopping-sijoittelun lisäksi Smart Shopping -kampanja sisältää automaattisesti dynaamisen display-mainoksen, joka näkyy luettelomainoksina Google Display Network -verkoston sivustoilla, YouTube-videoissa sekä erilaisissa natiivisijoitteluissa.

  Parasta Smart Shoppingissa on sen tavoitekeskeisyys. Riittää, että kampanjalle antaa esimerkiksi tuottotavoitteen, kuten 800% tuoton suhteessa mainonnan satsaukseen. Koneoppiminen tekee loput. Smart Shopping -mainonnalla on onnistuttu saamaan monen verkkokaupan kohdalla pitkän aikavälin tuloksina tuhansien prosenttien tuottoasteita.

  Entä muut toimialat?

  Moni mainostaja on ollut harmissaan siitä, että Google Shopping -mainonta on ollut saatavilla vain sellaisille tuotelistauksille ja verkkokaupoille, joissa asiakas ostaa selkeästi kappalemääräisen tuotteen, jolla on yksikköhinta ja joka toimitetaan fyysisesti kotiin tai lähimpään toimituspaikkaan.

  Entä jos mainostajan myymä tuote onkin palvelu, ohjelmisto, kurssi, koulutus, vuokraus, hotellihuone tai vaikkapa lento? Muiden toimialojen ja myyntimuotojen osalta itse Shopping-mainonnan mainossijoittelut ovat poissuljettuja.

  Google Ads tarjoaa kuitenkin muille kuin vähittäiskaupan toimialoille mahdollisuuden tehdä verkkokaupan luettelomainontaa muuta kautta. Yksinkertainen Excel-taulukko myytävistä tuotteista ja palveluista voidaan ladata normaalille Google Ads -mainostilille (ilman Merchant Center -kauppiaskeskusta), jonka jälkeen tätä luetteloa voidaan käyttää dynaamisena luettelona näyttömainonnassa.

  • Dynaaminen luettelomainonta näyttää verkon käyttäjille tuotekortteja hintoineen ja tuotekuvineen Google Display Network -näyttömainonnan kautta.
  • Tuotekorteista on suora linkki sivuille, joista myytävän kohteen saa lisättyä suoraan verkkokaupan ostoskoriin.

  Jos verkkokauppa-alusta on rakennettu siten, että Google-mainonta saa tietoa käyttäjän toiminnoista sivuilla ja jos yksityisyysasetukset ovat kunnossa, voi koneoppimisen antaa tehdä loput. Asiakkaille näytetään niitä tuotteita ja niitä luettelon tuoteryhmiä, joista nämä ovat eniten kiinnostuneita sekä parhaiten toimivia tuotekortteja tarjoillaan ensimmäisenä uusille asiakkaille.

  Vaihtoehto: Dynaaminen hakumainonta

  Jos verkkokaupan tuotteista ei syystä tai toisesta saada muodostettua tuoteluetteloa ollenkaan, tai jos verkkokaupan tuotelistausten tuotanto viivästyy, on dynaaminen hakumainonta hyvä varavaihtoehto. Dynaamista mainontaa varten tarvitaan hyvin Googlen hakutuloksissa indeksoituva verkkosivusto. Enää mainonnan tekijän ei tarvitse asettaa jokaista kohdesivua erikseen tai valita jokaiselle tuotteelle erillisiä avainsanoja, vaan Google-hakusanamainonta poimii parhaiten sisältöön sopivat avainsanat suoraan sivuston sisällöstä, ja ohjaa asiakkaan oikeille tuotesivuille.­

  Entä muut kanavat (onko olemassa ”Facebook Shoppingia”)?

  Verkkokauppamainonnan kannalta on monikanavainen mainonta tehty erityisen toimivaksi. Kunhan tuoteluettelo on muodostettu ja verkkokaupan tuotetiedot saadaan pidettyä ajan tasalla, voidaan täysin samaa tuoteluetteloa käyttää myös somemainonnassa.

  Google Shopping -kelpoinen koneluettava tuoteluettelo noudattaa yleistä standardia. Samaa luettelotiedostoa voi käyttää kaikissa muissa tuotetietoja vastaanottavissa järjestelmissä. Facebookin nykyaikainen dynaaminen luettelomainonta noudattaa samantyyppisiä koneoppimisen lainalaisuuksia ja tuloskeskeistä logiikkaa kuin Googlen älykkäät kampanjamuodot.

  Ota Google-mainonta käyttöön. Lue lisää!

  Lue lisää