Mitä on Google ads eli Google-mainonta?

Google Ads, Google-mainonta, Google-hakusanamainonta - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Google Ads -mainonnan avulla voit tavoittaa haluamasi kohderyhmän maailman suosituimmasta hakukoneesta hyvinkin tehokkaasti.

Yrityksesi mainonta näkyy vain silloin, kun esimerkiksi toimialasi tuotteita ja palveluita haetaan haluamallasi hakusanoilla. Tietoa etsivä asiakas usein jo harkitsee ostopäätöksen tekemistä, joten yrityksesi mainosta klikkaava henkilö on oikeasti kiinnostunut tarjonnastasi.

Et kuitenkaan maksa siitä, että yrityksesi mainos näkyy hakukoneissa, vaan ainoastaan silloin, kun kiinnostunut asiakas klikkaa kyseistä mainosta. Mainosbudjettiasi ei siis kuluteta turhaan kohderyhmille, jotka eivät ole kiinnostuneita yrityksestäsi tai tarjoomasta. Tästä syystä Google-mainonta onkin erittäin kustannustehokasta mainontaa, joka sopii erittäin hyvin erilaisille yrityksille ja erilaisiin tarpeisiin!

Miten Google-mainonnan hinta muodostuu?

Google-hakusanamainonnan hintaan vaikuttavat monenlaiset seikat. Muutamia Google-mainonnan hintaan vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi:

  • Kohderyhmän laajuus, jolle mainontaa halutaan kohdentaa
  • Mainostettavien tuotteiden/palvelujen määrä
  • Maantieteellinen alue
  • Toimiala; jos toimiala tai tietty tuote/palvelu on alueella kovasti kilpailtu, vaikuttaa tämä myös mainoksen klikkihintaan
  • Onko kyseessä verkkokauppa vai ei
  • Yrityksen tunnettuus
  • Päiväbudjetti

Budjetin laajuudesta keskustellaan aina yhdessä Google-asiantuntijan kanssa. Kartoittamalla yrityksen tarpeet voidaan löytää Google-mainonnalle sopiva budjetti, jonka avulla voidaan saavuttaa toivotut mainonnan tavoitteet.

Google Ads -mainonta & Fonecta

Kauttamme saat aina yrityksesi tarpeisiin ja budjettiisi sopivan Google-mainonnan palvelun ja asiantuntijoidemme tuen. Fonectan Google-mainonnan ammattilaiset tutustuvat yritykseesi ja sen toimialaan ja rakentavat yrityksellesi kustannustehokkaan mainoskampanjan aina kohderyhmien määrittelystä mainosten tekemiseen. Voitlukea lisää Google-mainonnastamme verkkosivuiltamme.


Osana palveluamme kuuluu myös Google Analytics -palvelun käyttöönotto, lue lisää maksuttomasta analytiikkapalvelusta ja hyödynnä verkkosivuilta kerättyä tietoa liiketoiminnan vauhdittamisessa.