Jääkiekon SM-liiga valitsi Fonectan mediamyynnin kumppaniksi

Jääkiekon SM-liiga Oy on valinnut Liiga.fi-sivuston mediamyyntikumppaniksi Fonectan yksinoikeudella. Fonecta myy mainonnan Liiga.fi-sivustolle ja kehittää mainosratkaisuja, kuten natiivimainontaa, yhteistyössä Liigan kanssa.

Suosittu urheilusivusto Liiga.fi tavoittaa 350 000 suomalaista joka viikko.

”Valtaosa sivuston käyttäjistä on hyvin uskollisia kävijöitä, 25–44-vuotiaita miehiä Suomen suurimmista kaupungeista. Yhteistyömme auttaa mainostajia tavoittamaan kiinnostavan ja aktiivisen yhteisön”, kertoo kehitysjohtaja Mikko Ketola Fonectalta.

Liiga on maan ylivoimaisesti seuratuimman urheilulajin ykköstuote. Liigassa pelaa 15 joukkuetta, jotka taistelevat Suomen mestarille myönnettävästä Kanada-maljasta. Kaudella 2015–2016 Liigan runkosarjaa seurasi paikan päällä yhteensä 1 912 403 katsojaa. Pudotuspelien kokonaisyleisömäärä nousi ennätystasolle, lähes 285 000 katsojaan. Syyskuussa alkava runkosarja sisältää yhteensä 450 ottelua. Liigakausi huipentuu maaliskuussa käynnistyviin huippujännittäviin pudotuspeleihin. Suomen mestari on selvillä huhtikuussa. Kaikki tämä näkyvyys on saavutettavissa Fonectan palveluiden kautta.

”Suurimmille mainostajille olemme tuttu, turvallinen ja paras valinta urheilun ystävien tavoittamiseen. Valitsimme Fonectan kumppaniksemme Liiga.fi-sivuston mainontaan, koska haluamme tavoittaa tehokkaammin myös pienemmät ja paikallisesta mainostamisesta kiinnostuneet tahot”, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo.

Tyypillinen Liiga.fi-sivuston käyttäjä on 25–44-vuotias suomalainen mies. 80 prosenttia kävijöistä vierailee sivuilla useamman kerran viikossa.

Lisätietoja:

Mikko Ketola
Kehitysjohtaja
Fonecta
050 383 8550
mikko.ketola@fonecta.com

Riku Kallioniemi
Toimitusjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy
044 768 8696
riku.kallioniemi@liiga.fi

Fonecta toimii 50.000 suomalaisen yrityksen digitaalisen markkinoinnin kumppanina. Autamme heitä löytämään ostavat asiakkaat verkosta nopeasti ja helposti hakukoneiden, kotisivujen tai sosiaalisen median avulla. Toimitamme Suomessa asiakkaillemme 30.000 yhteydenottoa päivässä ja kanavissamme tehdään päivittäin yli miljoona hakua. Verkkopalveluitamme ovat Fonecta.fi, Finder.fi ja Fonecta Caller. Fonecta työllistää 650 henkilöä kuudella eri paikkakunnalla. www.fonecta.fi

Suomalainen jääkiekko liikuttaa vuosittain noin 200 000 harrastajaa. Juniori- ja seuratoiminnassa oli kaudella 2014–2015 mukana yli 73 000 pelaajaa. Liiga on maan ylivoimaisesti seuratuimman urheilulajin ykköstuote, joka työllistää noin puolet Suomessa asuvista ammattiurheilijoista. Ylipäätään jääkiekolla on merkittävä vaikutus Suomen talouteen ja työllisyyteen: Vuonna 2013 lajin BKT-vaikutus oli 340 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus lähes 5 000 henkilötyövuotta. Lähteet: Kansallinen liikuntatutkimus 2009–10, KPMG:n selvitys & Jääkiekkoliiton pelipassitiedot. www.liiga.fi