Korkeakouluopiskelijat ja Fonecta yhteistyössä

Jo ensimmäisenä koulupäivänä se alkoi. Tutorit mainitsivat sivulauseessa pelottavia sanoja, kuten yritysportfolio, ryhmätyö, vuodenmittainen, yritysyhteistyö. Me pelokkaat fuksit olimme kauhuissamme, mihin oikein olemme ilmoittautuneet, tätäkö tämä opiskelu sitten on? Projekteja projektien perään ja lisäksi vielä raportteja projekteista ja niiden vaiheista.

Kiinnostaako työ Fonectalla?

Yritysyhteistyö Fonectan kanssa liittyy siis koko ensimmäisen lukuvuoden kestävään yritysportfolioprojektiin, joka sisältää erilaisia analyysejä yrityksen toimintaympäristöön liittyen, sekä muita kokonaisuuksia, jossa käsitellään esimerkiksi yrityksen logistiikkaa. Keväällä 2018 kaikki tehdyt kokonaisuudet liitetään yhdeksi portfolioksi, jonka me palautamme sekä opettajalle että Fonectalle. Tavoitteenamme on luoda mahdollisimman hieno portfolio, jota Fonecta voisi käyttää tulevaisuudessa esitteenä tai muuna materiaalina.

Heti aluksi, yritystoiminnan ensimmäisellä oppitunnilla meidät heitettiin veteen ilman pelastusliivejä. Hankkikaa itsellenne yhteistyöyritys, olkaa hyvä! Päässämme vilisi ajatuksia eri toimialoista ja yrityksistä niiden sisällä. Meidän ryhmä muodostui luonnollisesti myynnin ja markkinoinnin toimialasta kiinnostuneiden kesken. Lähdimme etsimään kiinnostavaa yritystä kuumeisesti kymmenien joukosta. Fonecta nousi esille keskustelussa perhepiirin kanssa ja niin lähdimmekin lähestymään heitä ensimmäisenä. Ennen tätä yhteistyötä, emme tienneet, kuinka laajasta yrityksestä on kyse ja se onkin tuonut mukavasti haastetta ainakin tähänastisiin tehtäviin.

Sitten koitti se päivä, kun oli aika tavata yhteyshenkilömme Minna Granroth ensimmäistä kertaa. Kaikkia meitä jännitti, olimme etuajassa, koska olimme varanneet mokailuvaraa aikatauluun. Hermostuneina odotimme tulevaa Pasilan konttorin hienossa aulassa vierailijapassit kaulassamme. Ulkona satoi kaatamalla ja kaikkien varpaat olivat litimärkiä. Tapaaminen kuitenkin meni mielestämme hienosti ja koululle matkatessamme kiitimme onneamme, että juuri Fonecta suostui tekemään yhteistyötä kanssamme ja saimme yhteyshenkilöksemme palvelualttiin, avuliaan ja ystävällisen ammattilaisen! Kaikki olimme helpottuneita ja näin projektimme sai mukavan alkusysäyksen.

Tässä kuva ensimmäisen tapaamisen jälkeen Pasilan Konttorin ovelta, johon tiivistyy kaikkien tunnelmat tapaamisesta ja yritysyhteistyön aloittamisesta.

Tähän mennessä tunnelmat ovat vaihdelleen laidasta laitaan. Tehtävissä on haastetta ja se onkin aiheuttanut joillekin meistä jopa unettomia öitä. Silti on aina mukava mennä Pasilan lämminhenkiseen konttoriin keskustelemaan eri aiheista ja tehtävien haastavuudesta huolimatta aina konttorilta on lähdetty hymy huulilla ja positiivisella mielellä. Tapaamiset ovat antaneet mukavaa vaihtelua ja puhtia puurtamiseen. On helpottavaa tietää, että fonectalaiset auttavat meitä! Nöyrin kiitoksemme tähänastisesta, jonka ansiosta tulevaisuus näyttää kirkkaalta!

Terveisiä Metropoliasta

opiskelijat Minna, Elina, Janika ja Heidi