NOSTE-ohjelmaan osallistui fonectalaisia kaikilta Fonectan paikkakunnilta.

Omat työntekijät ovat se suurin voimavara

Kun Fonectan NOSTE-ohjelma keväällä 2017 käynnistettiin, oli tavoitteena sekä tarjota kehittymismahdollisuuksia fonectalaisille  asiantuntijoille, että saada kenties piilossakin olevaa osaamista koko yrityksen hyödyksi. Miten ohjelmassa ollaan onnistuttu nyt, kun takana on kaksi ”kautta” NOSTEtta?

Mikä ihmeen NOSTE?

NOSTE on siis meidän sisäinen asiantuntijoille suunnattu kehittymisohjelmamme, johon esimiehet voivat joka kevät ehdottaa omia alaisiaan, joissa näkevät erityistä potentiaalia tai halua kehittyä ja oppia uutta. Johtoryhmä tekee lopullisen valinnan siitä, ketkä ovat ne noin 20 valittua, jotka vuosittain pääsevät mukaan ohjelmaan. Osallistujia on eri puolilta taloa, kaikilta paikkakunnilta niin myynnin, asiakaspalvelun kuin tuotannon sekä muiden asiantuntijayksiköiden tiimeistä.

NOSTE käynnistyy aina loppukeväästä, ja sen toteuttamisessa on mukana myös ulkopuolinen taho, joka tuo mukaan teoreettista asiaa, joka sitten sidotaan Fonectan strategiaan, tuotekehitykseen tai asiakaskokemuksen kehittämiseen. 

Miten NOSTEen kokevat järjestäjät ja osallistujat?

”On ollut hienoa nähdä NOSTE-ohjelman suosio ja sen tuomat onnistumiset henkilöstön keskuudessa” kertoo henkilöstön kehittäjä Heidi Kemppainen, joka on HR:n puolelta ollut mukana luomassa ohjelmaa ja vastaa sen toteuttamisesta. ”Halusimme tuoda esiin talon sisäistä osaamista ja antaa ihmisille sekä mahdollisuuden verkostoitua, että kehittyä, ja siinä olemme onnistuneet. Omissa valmennuksissani annan osallistujille työkaluja itsensä johtamiseen ja esiintymisvarmuuden parantamiseen, emme siis keskity pelkkään liiketoimintaan. Olemme myös halunneet varmistaa, että tietoa ohjelmasta on saatavilla kaikille, julkaisemalla blogia jossa osallistujat itse kertovat kokemuksiaan NOSTEesta. On tärkeää, että tällaiset hankkeet ovat koko talon asia, eikä mikään ”sisäpiirin" juttu”, Kemppainen toteaa.

Mitä mieltä ohjelmasta ovat siihen osallistuneet? Kannattiko lähteä mukaan? ”Ilman muuta kannatti”, kertoo Salesforce-järjestelmäpäällikkö Hanna Saarivirta, joka oli mukana NOSTE2:ssa. ”Saimme tehdä tiiviisti töitä johtoryhmän kanssa, mikä ei välttämättä ole kaikille meille ihan arkipäivää. Saimme myös äänemme kuuluviin, eli tuntui, että johto oli kiinnostunut kuulemaan mielipiteitämme ja kehitysehdotuksiamme. Kuitenkin ehdottomasti parasta antia ohjelmassa oli verkostoituminen muihin fonectalaisiin, joista kaikkia en ollut ennen ohjelmaa edes tavannut. Isossa yrityksessä eivät kaikki voi tehdä yhdessä töitä ja NOSTE onkin hieno tapa kaataa siiloja ja luoda sekä yhteishenkeä että uusia yhteistyömalleja, joita emme olisi arjen kiireen keskellä tulleet edes ajatelleeksi.”

Kiinnostaako työ Fonectalla? Katso avoimet paikat tai lähetä avoin hakemus!

0