HAMK ja Fonecta kouluttavat yrittäjiä yhteistyössä menestyksekkääseen markkinointiin

Hämeen ammattikorkeakoulun Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö toteuttaa tutkimushankkeita sekä työelämäprojekteja yhteistyössä työelämän kanssa. Hankkeet ja projektit keskittyvät pääasiassa digitaalisiin palveluihin ja innovaatioihin. Tästä syystä HAMK kumppanoitui myös Fonectan kanssa. Kävi ilmi, että Fonecta järjestää Digikuntoon-tapahtumia, joiden sisältö tukee hyvin HAMKin tavoitteita maakunnan elinvoiman lisäämiseksi.

”Digiosaamisen lisääminen yrityksissä on olennainen asia, jotta yritys pärjää markkinassa. Osa yrityksistä on edelläkävijöitä mutta osalta sitten taas puuttuu jopa kotisivut eli kirjo on valtava”, kertoo projektipäällikkö Outi Mertamo HAMKista.

Yhteistyö poiki kolme yhteistä Digikuntoon-tilaisuutta syksylle. Digimarkkinointi voi tuntua yrittäjistä hankalalta koska siinä vilisee normaalisti erilaisia termejä ja voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa tai mitkä olisivat oikeita toimenpiteitä omalle yritykselle.

”Ensimmäinen yhteinen tilaisuutemme Hämeenlinnassa meni hyvin. Fonectan pitämä koulutus oli hyvin kansankielinen ja ymmärrettävä”, Mertamo kiittelee.

HAMKin aiemmin järjestämien sekä Fonectan kanssa järjestettyjen tilaisuuksien jälkeen yrittäjät ovat oppineet tekemään itse, ymmärtäneet markkinoinnin tärkeyden ja oppineet miten palveluita ostetaan.

”Osto-osaaminen on tärkeää, jotta tulee ymmärrys siitä mitä palveluita voi ja kannattaa ostaa. Palveluntarjoajia löytyy joka lähtöön niin on hyvä ymmärtää mitä pitää tietää jos ostaa digimarkkinointia”, Mertamo kuvailee.

0